Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Проекти рішень сесії №0000 «Про затвердження Положення про оплату праці комунальної організації «Місцева пожежна охорона Глибоцької селищної ради об’єднаної територіальної громади»»

Кількість переглядів: 1929
Скликання: VII скликання
Сесія: 54 сесія
Тип документу: Проекти рішень сесії
Дата: 28.05.2019
Номер документу: 0000
Назва документу: Про затвердження Положення про оплату праці комунальної організації «Місцева пожежна охорона Глибоцької селищної ради об’єднаної територіальної громади»
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.06 МБ)

 

УКРАЇНА

Глибоцька селищна рада

Глибоцького району

Чернівецької області

54 сесія

VII скликання

                                                  РІШЕННЯ                                ПРОЕКТ

 

«__»_________ 2019 року                                                                  №

 

Про затвердження Положення про оплату

праці комунальної організації «Місцева пожежна охорона Глибоцької селищної ради об’єднаної територіальної громади»

 

Відповідно до ст.ст. 26, 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 10, 14, 15 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», враховуючи пропозиції постійних комісій селищної ради від __ __________2019р., селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

      1. Затвердити Положення про оплату праці комунальної організації «Місцева пожежна охорона Глибоцької селищної ради об’єднаної територіальної громади» (додається).

 

      2. Контроль за виконанням цього рішення доручити постійну комісію селищної ради з питань регламенту, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань (Крайська Д.Г.).

 

Глибоцький селищний голова                                           Г.С. Ванзуряк

 

 

 

Додаток

до рішення Глибоцької селищної ради

від __ ______ 2019 року № _______

 

ПОЛОЖЕННЯ

про оплату праці

комунальної організації «Місцева пожежна охорона

Глибоцької селищної ради об’єднаної територіальної громади»

 

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Метою цього Положення є забезпечення мотивації персоналу в підвищенні ефективності праці, спрямованої на досягнення стратегічної мети та завдання комунальної організації «Місцева пожежна охорона Глибоцької селищної ради об’єднаної територіальної громади» (далі – МПО).

1.2. Основними законодавчими документами формування Положення є: Кодекс законів про працю України, Закон України «Про оплату праці», Закон України «Про відпустки», Закон України «Про індексацію грошових доходів населення», Постанова Кабінету Міністрів України від 30.08.2002р. №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", Наказ №975 від 14.08.2015 «Про затвердження Умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій», інші законодавчі акти, що стосується оплати праці.

 

2. ПОРЯДОК ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ

 

2.1. Заробітна плата вважається винагородою за виконану роботу згідно з встановленими нормами праці (нормами часу, посадових обов’язків). Розміри заробітної плати залежать від складності та умов виконаної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та діяльності МПО в цілому.

2.2. Фонд оплати праці в МПО складається з основної заробітної плати, додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Основна заробітна плата включає:

  • посадові оклади (тарифні ставки)

 

Додаткова заробітна плата містить доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, що передбачає чинне законодавство, це Положення.

 

До інших заохочувальних і компенсаційних виплат відносяться премії, інші грошові та матеріальні виплати, передбачені Колективним договором та Положенням про преміювання працівників МПО.

2.3. Основою організації трудової діяльності в МПО є тарифна система, що містить: тарифні розряди, посадові оклади (тарифні ставки) працівників.

2.4. Заробітна плата співробітникам МПО нараховують з відповідним затвердженим Глибоцьким селищним головою штатним розписом, який формується на підставі окладів, визначених відповідно до тарифної сітки МПО, надбавок і доплат, інших виплат, встановлених чинним законодавством України, цим Положенням.

2.5. Розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника  тарифного розряду встановити:

- начальник МПО  - 11 розряд;

- водій автотранспортних засобів – 5 розряд;

- пожежник – 4 розряд.

 

2.6. До тарифних ставок і посадових окладів працівникам МПО встановлюють надбавки і доплати, визначені чинним законодавством, цим Положенням.

 

Надбавки

 

- за складність, напруженість у роботі граничний розмір надбавки для одного працівника не повинен перевищувати 50% посадового окладу;

- водіям автотранспорту спеціальних засобів установлюється надбавка за класність I клас - 25%, II клас – 10%.

Надбавка за класність водіям (старшим водіям) виплачується з дня затвердження класної кваліфікації наказом селищного голови за результатами роботи кваліфікаційної комісії. Підставою для присвоєння I класу має бути наявність у посвідченні водія позначок на право керування транспортними засобами категорій «В», «С», «D», «Е», а II класу – «В», «С», «Е» або лише «D» («D» і «Е»). При цьому кваліфікація I класу може бути присвоєна, якщо стаж роботи водієм автомобіля II класу не менше двох років, а кваліфікація II класу – якщо стаж роботи водієм автомобіля не менше трьох років.

 

Доплати

 

- у розмірі 40% посадового окладу за роботу в нічний час, за кожну годину роботи у період від 22 до 6 години.;

- у розмірі 50 % посадового окладу відсутнього працівника або за вакантною посадою ( за винятком керівників підрозділів та їх заступників), та за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконаних робіт.

 

2.7 При наданні щорічних відпусток в МПО надається працівникові відпустка 30 календарних днів та надається матеріальна допомога на оздоровлення, за винятком матеріальної допомоги на поховання, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік.

2.8. У разі приймання працівника (у зв’язку з початком відпусток водіїв пожежних машин) оплата праці здійснюється за строковим договором. За згодою сторін можуть встановлюватися індивідуальні види оплати.

2.9. При укладанні з працівником строкового договору доводять до його відома відомості про належну заробітну плату: її розміри, порядок і терміни виплати.

2.10. При введенні нових або зміні чинних умов оплати праці в бік погіршення або випадках скорочення штату МПО зобов'язується повідомляти працівників за два місяці.

2.11. Якщо співробітник виконав місячну (годинну) норму праці, МПО сплачує гарантовану заробітну плату на рівні не нижче встановленої законом мінімальної.

- водіям (старшим водіям) за ненормований робочий день в розмірі 25% тарифної ставки за відпрацьований час.

2.12. При роботі на неповному робочому часі та коли робітником не виконано повний обсяг місячної (годинної) норми праці, заробітна плата (у тому числі мінімальна) виплачується пропорційно виконаній роботі.

2.13. Співробітникам МПО, що виконують паралельно зі своєю основною роботою додаткову, за іншою професією (посадою) чи обов’язки тимчасово відсутнього співробітника, здійснюється доплата за суміщення,

- до 50% посадового окладу (тарифної сітки) за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників,

- 40% тарифної ставки за роботу в нічний час за кожну годину з 22-ї год. до6-ї год.ранку.

2.14. Підставою нарахування заробітної плати співробітникам МПО за підсумком роботи за місяць є:

–    штатний розпис МПО;

  •   табель обліку робочого часу;
  • накази з установлення доплат та надбавок, інших заохочувальних та компенсаційних виплат;

–    наряди з виконання відрядних робіт.

2.15. Виплата заробітної плати в МПО проводиться у грошовій формі 2 рази на місяць – 11 та 26 числа, у лютому – 28 числа. На випадок, якщо день виплати співпадає з вихідним, святковим або неробочим днем, виплачується напередодні. Заробітна плата за першу половину місяця виплачується у сумі не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

2.16. Заробітна плата співробітникам МПО за весь період щорічної відпустки підлягає виплаті протягом трьох днів до її початку, не пізніше.

2.17. У разі звільнення працівника виплата повної суми, йому належної, здійснюється у день звільнення.

2.18. Кожен співробітник МПО щомісяця у відділі бухгалтерського обліку та звітності Глибоцької селищної ради отримує інформацію щодо нарахованої та виплаченої йому заробітної плати.

2.19. МПО передбачена індексація заробітної плати працівників за чинним законодавством України.

2.20. МПО забезпечується виплата заробітної плати співробітникам в порядку першої черги. Всі інші платежі здійснюються по виконанні зобов’язань з оплати праці.

 

3. ДЖЕРЕЛА КОШТІВ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ

 

3.1. Джерелом коштів при оплаті праці в МПО є кошти  місцевого бюджету Глибоцької селищної ради.

 

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

 

4.1. Селищний голова та головний бухгалтер – начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності несе відповідальність за:

– забезпечення нарахування та виплати заробітної плати у відповідності з чинним законодавством України та даного Положення;

  • своєчасне затвердження та підписання документів, що служить підставою при її нарахуванні;
  • гарантування своєчасного та правильного її нарахування і виплати;
  • персоніфікованого обліку сум нарахованої заробітної плати.

 

 

Головний бухгалтер –

начальник відділу бухгалтерського

обліку та звітності                                                                  А.Г.Герман

 

Завідувач юридичного сектору                                         А.В.Тімофті                                            


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь