Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Глибоцька ОТГ, подала заяву на участь в конкурсі програми "DOBRE"

Дата: 24.07.2020 10:51
Кількість переглядів: 2132

DOBRE - це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створить умови у 75 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та долучення громадян до розбудови своїх громад.

DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, сприятиме процвітанню та стабільності громад та поширюватиме досвід ОТГ серед інших громад для заохочення нових об’єднань.


Програма фінансується Агенством США з міжнародного розвитку та виконується Американсько-українсько-польським консорціумом під управлінням Глобал Ком’юнітіз. Партнерами програми є: Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ), SocialBoost, Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD), Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK), Національний Демократичний Інститут (NDI).

DOBRE має дві основних цілі: підтримка доброї практики місцевого самоврядування в ОТГ та допомога громадянам та громадянському суспільству в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

Глобал Ком’юнітіз, міжнародна неурядова організація з великим досвідом покращення місцевого врядування та розвитку громад в багатьох країнах світу, керує Консорціумом DOBRE, що складається з місцевих та зарубіжних партнерів:

  • SocialBoost: поширює інноваційні ІТ-рішення, що ґрунтуються на попиті, для інклюзивного та колегіального місцевого самоврядування.
  • Український кризовий медіа-центр (УКМЦ): проводитить активну стратегічну комунікацію, націлену на обізнаність громадськості про переваги децентралізації, навчає учасників ефективним комунікаціям та максимізує поширення результатів, досягнутих ОТГ та програмою DOBRE.
  • Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD): привносить технічні експертні ресурси в стратегічне планування, надання послуг та колегіальне бюджетування з використанням польського досвіду децентралізації, але адаптованого для України.
  • Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK): покращує можливості для освітнього та професійного розвитку в державному управлінні.
  • Національний Демократичний Інститут (NDI): підвищує гендерну рівність та сприяє розширенню прав і можливостей для жінок. Також забезпечує експертними ресурсами в розробці та аналізі кількісних та якісних досліджень.

Детальніше про програмну діяльність - за лінком.

Актуальні новини та історії успіху громад читайте тут.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь