Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Програма Румунія - Україна була представлена на зустрічі з Європейською Комісією!

Дата: 02.05.2022 14:39
Кількість переглядів: 294

Досягнутий прогрес, а також обмеження та проблеми бенефіціарів Програми Румунія – Україна обговорювали з Європейською Комісією.

“Ми маємо діяти у повній солідарності" - Славомір Токарський, Директор Генерального Директорату з питань
регіональної політики Interreg.

6 квітня в м. Брюссель програмні органи, які представляють програми транскордонного співробітництва ЄІС, та які
співпрацюють з Україною, зустрілися з Генеральним Директоратом з питань регіональної політики та Генеральним Директоратом з питань розширення політики сусідства Європейської Комісії та TESIM експертами у гібридному форматі. Метою зустрічі було обговорення спільного реагування на проблеми та потреби програм після безпрецедентної ситуації в Україні.


Як і очікувалося, агресія Росії проти України дуже негативно вплинула на реалізацію проєктів співробітництва Румунія- Україна, тому зустріч з високопосадовцями Генерального Директорату з питань регіональної політики та Генерального Директорату з питань розширення політки сусідства була спрямована на підготовку заходів європейської підтримки для наших бенефіціарів. Солідарність ЄС зібрала за столом експертів зі всіх програм та країн, які співпрацюють з Україною та Республікою Молдова. Учасники обговорили основні труднощі та ризики, з якими стикаються програми співробітництва та бенефіціари проєктів, такі як обмеження витрат проєктів через введення воєнного стану в Україні, девальвація національної валюти та значне підвищення цін, а також проблеми пов’язані з безперервністю функціонування з точки зору людських та матеріально- технічних ресурсів.

Задля допомоги проєктам у ці важкі часи та полегшення їх реалізації, Програма Румунія–Україна разом з іншими програмами висунула низку пропозицій, які дозволять їм пристосувати діяльність до реального контексту,  ініціюватинові пропозиції, повністю використовувати заощадження та, навіть збільшити розміри грантів до прийняття рішень програмними органами. Гнучкість підходів було основним посланням Європейської Комісії до програм, як і зусилля адаптуватися до нових обставин співробітництва, в той час як індивідуальні рішення були б адекватною відповіддю на конкретну ситуацію кожного проєкту.

У ході зустрічі також було обговорено хід програмування на 2021-2027 роки, а посадовці ЄС підтвердили, що швидке подання та прийняття програм Interreg NEXT на період 2021-2027 буде потужним сигналом посилення солідарності та підтримки України й українського народу.

Європейська Комісія та п’ять програм транскордонного співробтіництва між країнами-членами ЄС та Україною примножують зусилля задля збільшення своєї допомоги, визначення спільних рішень, а також спільної діяльності у вирішенні майбутніх викликів. Як довгостроковий партнер співробітництва з Україною та українськими бенефіціарами, Програма Румунія – Україна стоїть #разомзУкраїною та прагне й надалі підтримувати проєкти та бенефіціарів на всьому шляху. Структури Програми також продовжують пошук практичних шляхів їх підтримки у цій найскладнішій ситуації, зменшуючи таким чином негативний впив на співпрацю в регіоні.

Детальніше можна ознайомитись за посиланням. Інформація представлена українською, румунською та англійською мовами:

https://rada.info/upload/users_files/04417004/19cba5611d9e4192ed41dcf87e841bf3.pdf


https://rada.info/upload/users_files/04417004/f2e55598cbdf27b97699b0f82cdc5960.pdf


https://rada.info/upload/users_files/04417004/47898c0383c22ebadd68d4b45f93f63c.pdf


Flex and its employees stand with Ukraine | Flex


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь