Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Транскордонна освітня мережа між Ботошанським повітом (Румунія) та Глибоцьким районом ( Україна) - Бедун

Дата: 17.10.2022 17:14
Кількість переглядів: 275

Глибоцька селищна рада реалізує проєкт «Транскордонна освітня мережа між Ботошанським повітом (Румунія) та Глибоцьким районом (Україна), (BEDUN)» 2SOFT/1.1/112.


Загальною метою проєкту є покращення освітніх послуг та забезпечення особливих умов для дітей та молоді з інвалідністю та іншими особливими освітніми потребами, а також обмін кращими практиками двох спеціальних професійно-технічних навчальних закладів в окрузі Ботошани (Румунія) та Глибоцького інклюзивно – ресурсного центру (Україна).


Метою навчальних семінарів з обміну кращими практиками є залучення спеціалістів з різних країн та представлення найдієвіших та найефективніших методів взаємодії з дітьми у спеціалізованих закладах освіти, щоб в подальшому впроваджувати їх у життя в цих закладах для полегшення праці педагогів та вихованців.


Ботошанська повітова рада, як провідний бенефіціар, організувала 31.05.2022р. конференцію з обміну досвідом у
Спеціальній професійній школі Іон Пілат в м.Дорогой Румунія. У заході взяли участь представники Глибоцької селищної ради, спеціалісти Глибоцького Інклюзивно-ресурсного центру, спеціалісти Спеціального професійно- технічного училища «Св. Стеліан» м.Ботошани, вихованці та працівники Спеціального професійно-технічного училища «Іон Пілат» м.Дорогой. На новозбудованому спортивному майданчику провели естафету та спортивні змагання - ігри для вихованців спеціалізованої школи. Потім були практичні заняття: з психологом «Мішечки емоцій» та урок образотворчого мистецтва «Діти світу хочуть миру». Вкрай важливо навчитись виражати свої емоції, особливо дітям з ООП, як один із інструментів їх вираження слугують малюнки.


В свою чергу Глибоцька селищна рада 06 жовтня 2022р. провела семінар з обміну кращими практиками онлайн на базі Інклюзивно-ресурсного центру Глибоччини, в якому взяли участь представники двох професійних шкіл з Румунії .


На семінарі розглянули актуальність інклюзивної освіти на Глибоччині, озвучено особливості роботи та основні
завдання центру. Розвиток навичок використання прийомів роботи з різними сучасними матеріалами та інструментами представлено на базі практичних занять працівників ІРЦ з дітьми з особливими потребами. За допомогою сучасних методів інформатизації, показано культурне життя закладу, практичні заняття, основні методи та форми взаємодії, одним з яких є урок живопису та малюнку, як елемент психологічної підтримки; реабілітаційні заняття та заняття з логопедом із використанням обладнання та інвентарю, дидактичних матеріалів, сучасної техніки, придбаних за кошти проекту.


За додатковою інформацією звертайтесь до Глибоцької селищної ради (03734-2-43-01), e-mail: hlybokaotg@gmail.com


Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі  05/10/2022року, селище Глибока.


З презентацією про особливості та основні завдання  центру,  роботу фахівців  ІРЦ з дітьми з ООП, методами та формами роботи можна ознайомитись за посиланням: 


https://docs.google.com/presentation/d/1QvcgExKVDcMeO4xtLIobWWlCPAqo2YdN/edit#slide=id.p3

https://rada.info/upload/users_files/04417004/7fc14b0f8a2cdb767b0c2f80667065dd.pptx

 Віртуальна екскурсія закладом КУ "Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр" :

https://drive.google.com/file/d/1C8BP_iUoupB29zex7Y94OtjC6N5o3hFw/view


Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь