Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Школа юного туриста» 2023 - літній оздоровчо-відпочинковий табір

Дата: 29.06.2023 15:26
Кількість переглядів: 616

Літній оздоровчо-відпочинковий табір з денним перебуванням «Школа юного туриста» вже другий рік успішно провели педагоги Глибоцького центру туризму та краєзнавства. Учасниками табору стали понад шістдесят дітей переважно з числа вихованців закладу із Глибоки та Слобідки.

Упродовж двох тижнів діти вдосконалювали свої вміння з техніки туризму на дистанції «Смуга перешкод» та спортивного орієнтування під керівництвом Юрія Нітушки. Разом з Галиною Сисолєтіною вивчали і співали туристських та патріотичних пісень.

Надія Букатар щодня організовувала роботу на «Території Добра», де учасники табору плели маскувальні сітки для наших воїнів – захисників, а також проводила психологічні тренінги.

Юні туристи займались на скеледромі, брали участь у командних спортивних змаганнях «Веселі старти», розгадували ребуси та краєзнавчі завдання під час квесту.

Під час заняття з водного туризму на Лісному озері інструктори Дмитро Ткач і Володимир Баловсяк навчали дітей техніці кермування катамараном.

Маршрут одноденного туристського спортивного походу поєднав кілька цікавих об’єктів: вихованці піднялися на найвищу вершину Глибоччини Планіл Палтін (493 м), побували біля витоків річки Селич та відвідали джерело Буркут з лікувальною водою. До Глибокої повертались вододілом, який розділяє басейни річок Прут та Сірет. Діти вчилися розкладати багаття, розпізнавати породи дерев, орієнтуватися за допомогою карти та компаса.

Оксана Меленко провела з учасниками інтелектуальну антифейкову гру, де вони вчились медіаграмотності, говорили про фішинг та вішинг, аби не стати легкою здобиччю кібер-шахраїв.

На фестивалі Талантів діти демонстрували перед друзями свій хист: гру на музичних інструментах, художній свист, гімнастичні вправи, зроблені власноруч вироби з бісеру, ниток, авторські твори і навіть лекції з історії тощо.

Родзинкою табору став похід у Карпати під керівництвом директора Центру Анатолія Дудки. Група туристів піднялась на гору Кострича (1584 м), з якої відкривається надзвичайний краєвид на найвищий гірський масив України – Чорногору з усіма шістьма двотисячниками. Звичайно, всі зробили на пам'ять світлини на фоні «красуні» Говерли. Учасниками подорожі були також і батьки вихованців.

Учасники табору впевнилися, що туризм – особливий вид спорту, де розвивається і тіло, і голова: тут потрібно мати гнучкий розум, аби приймати непрості рішення, бути витривалим і сильним. Неодмінними рисами туристів є комунікабельність, командний дух та взаємодопомога.


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь