Відбувся семінар "Системи управління безпечністю харчових продуктів (ISO 22000:2005). Принципи НАССР"
22 серпня 2019, на базі Центру економічного зростання Глибоцької громади, відбувся семінар на тему «Системи управління безпечністю харчових продуктів (ISO 22000:2018). Принципи НАССР»
Чому актуально: 19 вересня 2019 – кінцева дата коли ці стандарти маєть бути впроваджені у всіх харчових підприємствах (магазини, ресторани, логістичні склади, кафе, бари, тощо)
Хто проводив семінар: Спікер був представником міжнародної аудиторської компанії «QuayAudit», що представлена офіційно в Україні.
Про учасників: На семінар, було запрошено всіх підприємців Глибоки, сіл, що входять в громаду, також були підприємці з Сторожинця та Великого Кучорова, також начальник Глибоцької Державної Продуктової служби (Держ Прод Служба) Загальна кількість учасників семінару 27 людей.
Про семінар: Загальна хронологія навчання була 6 годин. В першому секторі розглядали теоретичну частину та принципи «Стандартів НАССР», після чого був кофе - брейк, де учасники мали нагоду обговорити неформальній обстановці деталі таких стандартів з Начальник Держ Прод Служби, та спікером семінару.
Після першого кофе - брейк, учасники взяли участь у практичній частині семінару, де мали змогу змоделювати всі ризики для підприємства та процеси виробництва харчування по стандартам НАССР.
Під час захисту проектів учасників, спікер та начальник Держ Прод Служби, вказували на помилки, які допустили учасники при формуванні таких моделей, та давали змістовні рекомендації по конкретно їх підприємствах.
В останній частині семінару, спікер схематично зображав на дошці інструкції по безпеці харчування та всі деталі по різновидах журналів підприємства та їх коректне заповнення, для отримання сертифікату «НАССР»
По закінченню семінара: Всіх учасників, відмітили Сертифікатами (HACCP / ISO 22000:2005), про проходження навчання в стандартах НАССР.