Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

про результати повторного відстеження  результативності регуляторного акту –рішення Глибоцької селищної ради  «Про затвердження правил торгівлі на ринку смт. Глибока».     

Дата: 20.09.2019 19:21
Кількість переглядів: 746

№ 3 від 20 вересня 2019  року

 

ЗВІТ

про результати повторного відстеження  результативності регуляторного акту –рішення Глибоцької селищної ради

 «Про затвердження правил торгівлі на ринку смт. Глибока».     

 

                                                                      

1. Вид та назва регуляторного акта, відстеження результативності якого здійснюється.

Рішення Глибоцької селищної ради «Про затвердження правил торгівлі на ринку смт. Глибока»     

2. Назва виконавця заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта.

        Постійна комісія селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності та комунальної власності Глибоцької селищної ради  (Остафійчук А.Ф.).

3. Цілі прийняття акта.

Забезпечення виконання вимог чинного законодавства щодо функціонування створених в  установленому  порядку  ринків усіх форм власності, організації оптового   та   роздрібного   продажу  на  них  сільгосппродуктів, продовольчих  і  непродовольчих  товарів,  худоби,  тварин, кормів тощо,   надання   послуг,   додержання  ветеринарних,  санітарних, протипожежних  вимог  і  правил  безпеки  праці  на  ринках,  прав споживачів  і  вимог  податкового   законодавства.

Удосконалення та упорядкування роботи ринків з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, розташованих на території міста,  підвищення якості торговельного обслуговування споживачів.

4.  Строк виконання заходів з відстеження результативності.

Серпень   2019 року.

5. Тип  відстеження.

ПОВТОРНЕ.

6.  Методи  одержання  результатів  відстеження  результативності  акту.

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність,  а також способи одержання даних.

З метою посилення контролю з боку органів місцевого самоврядування за організацією торговельного обслуговування на ринках, дотриманням торгуючими законодавства щодо забезпечення якості та безпеки  харчових продуктів, захисту прав споживачів, санітарних, протипожежних, інших вимог діючого законодавства, було розроблено та  затверджено Правила торгівлі на ринках, якими визначені основні вимоги щодо функціонування ринків, права і обов’язки адміністрації ринків та торгуючих на ринках,  особливості торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, перелік товарів, заборонених до продажу на ринках, тощо.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.

Завдяки прийнятим Правилам торгівлі на ринках  здійснено заходи щодо вдосконалення організації ринкової торгівлі в смт. Глибока відповідно  до будівельних, санітарних, протипожежних та інших вимог діючого законодавства, створення умов для збереження якості та безпеки продуктів харчування, які реалізуються на ринках, впорядкування торгівлі згідно зі спеціалізацією по відповідним зонам. Забезпечено інформування споживачів та торгуючих стосовно вимог діючого законодавства в сфері торговельного обслуговування та захисту прав споживачів. Об’єкти ринкової торгівлі забезпечені необхідним устаткування та обладнанням, що вплинуло на покращення умов   та підвищення рівня організації торговельного процесу на ринку.

     Так, на ринку виконано фарбування металевих конструкцій торгових рядів та критого ринку, встановлені урни, виконуються поточні ремонти,  озеленення прилеглої території.

Рівень поінформованості суб’єктів підприємницької діяльності та громадськості з основних положень акта є достатнім, оскільки рішення розміщено на офіційному веб-сайті та на стенді ринку.

Заяви, скарги та пропозиції від фізичних та юридичних осіб щодо регуляторного акту не надходили.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня  досягнення визначених цілей.

Естетичне та санітарне поліпшення стану ринкової торгівлі;  створення для продавців та покупців належних умов для процесу купівлі-продажу товарів завдяки оснащенню торговельних місць відповідним торгово-технологічним та ваговим  обладнанням,  торговельними контейнерами та павільйонами;  зменшення кількості звернень  та скарг споживачів, пов’язаних з придбанням на ринках товарів неналежної якості, скорочено  число  заяв від торгуючих щодо відсутності належних умов для організації торгівлі.

 

 

Глибоцький селищний голова                                            Г. С. Ванзуряк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь