Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Інформаційно-роз’яснювальна робота інспектора праці.

Дата: 03.12.2019 11:38
Кількість переглядів: 579

Глибоцька селищна рада інформує Вас про те, що відповідно до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання об’єднаної територіальної громади належить здійснення контролю за додержанням законодавства про працю з питань:

  • своєчасної та у повному обсязі оплати праці;

  • додержання мінімальних гарантій в оплаті праці;

  • оформлення трудових відносин.

Зокрема, на начальника відділу юридичного забезпечення та військового обліку - Тімофті Анатолія Васильовича покладено обов’язки інспектора праці.

З метою попередження порушень законодавства про працю на території Глибоцької селищної об’єднаної територіальної громади проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота інспектора праці. 

Робота направлена на інформування про найбільш ефективні способи дотримання трудового законодавства та роз’яснення щодо легалізації трудових відносин, яке на сьогодні є надзвичайно актуальним, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори.

Згідно статті 265 Кодексу законів про працю України за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника.

 У зв’язку з поширенням підміни трудових відносин роз’яснено, що виконання працівником роботи на підставі цивільно-правового договору, який містить ознаки трудового договору, вважається допуском працівника до роботи без оформлення трудових відносин. За це порушення роботодавцю також загрожує штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника (ст.265 Кодексу законів про працю України).

Анатолій Тімофті повідомив, що після роз’яснювальної роботи будуть проводитися інспекційні відвідування підприємств, організацій та фізичних осіб – підприємців, а також невиїзні інспектування.

У випадках виявлення протизаконних дій роботодавців по відношенню до своїх працівників, просимо інформувати Глибоцьку селищну раду або безпосередньо звертатись до інспектора праці Анатолія Тімофті за адресою смт.Глибока вул. Шевченка,1, приміщення Глибоцької селищної ради.

З повагою відділ юридичного забезпечення та військового обліку Глибоцької селищної ради!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь