Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбувся семінар для підприємців щодо змін у трудовому законодавстві

Дата: 05.02.2020 15:20
Кількість переглядів: 1317

Законодавче поле в нашій країні постійно зазнає змін. А за останні півроку ці зміни стають ще і надзвичайно швидкими, і не завжди вистачає часу на їх опрацювання. Особливо це стосується малого бізнесу, де у штаті немає кваліфікованих бухгалтерів, юристів, економістів.

Тому Глибоцька селищна рада, продовжуючи роботу у напрямку формування партнерських стосунків із місцевим бізнесом, періодично організовує інформаційні заходи, спрямовані на роз"яснення законодавчого поля підприємцям громади.

Саме тому було організовано та проведено в кінці січня семінар, на якому учасники були проінформовані з багатьох актуальних питань.

Так, в.о. начальника Сторожинецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області В.В.Петкович актуалізував питання подачі звітності та сплати земельного податку, звернув увагу на зміни, які відбудуться в поточному році у питаннях обігу готівки та використання реєстраторів розрахункових касових операцій.

Представники Глибоцької  філії Чернівецького обласного центру зайнятості  звернули увагу, що служба не є контролюючим органом, а працює з роботодавцями як у напрямку інформування і консультування, так і надає підтримку у пошуку працівників, їх професійному навчанні, проходженні стажування, а також може  компенсовувати єдиний соціальний внесок при дотриманні певних умов - тому підприємці мають змогу звертатись за потреби і отримати необхідну послугу.

Надзвичайно чутливим як для малого бізнесу, так і для найманих працівників є питання дотримання вимог трудового законодавства. Про увагу зі сторони уряду до цього питання, посилення роз"яснювальної роботи та в подальшому контролюючих заходів зі сторони служби з питань праці  говорив головний інспектор управління в Чернівецькій області   І.Г.Дамаскін.

Присутній на семінарі голова громади Г.С.Ванзуряк також проінформував присутніх про найближчі основні заходи, які планується здійснити на рівні громади, зокрема, щодо поводження з побутовими відходами,  та відповів на поставлені запитання.

Учасники отримали інформаційні матеріали. Також за потреби ви можете скористатись наступними електронними інформаційними ресурсами: http://dsp.gov.ua/ - сайт Державної служби України з питань праці; https://tax.gov.ua/ - сайт Державної податкової служби.  

Тематичні  матеріали "Перевірка Держпраці: що варто знати" можете переглянути в офісі Центру економічного зростання громади.

Глибоцька селищна рада  відкрита до співпраці, ми плануємо і  надалі надавати місцевому бізнесу інформаційну підтримку, бо тільки спільними зусиллями можливо рухатись вперед і змінювати нашу громаду на краще.

Захід проведено за підтримки проекту Європейського Союзу "Різні громади - спільні рішення для економічного зростання", який реалізується в межах ініціативи "Мери за економічне зростання" - наша громада є виконавцем та  активним учасником цього проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь