Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Шановні депутати, працівники органів місцевого самоврядування та керівники комунальних підприємств!

Дата: 12.02.2020 12:31
Кількість переглядів: 729

 Глибоцька селищна  рада нагадує, що з 01.01.2020 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2019 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік  за формою, що визначається Національним агентством.

2 жовтня 2019 року прийнято Закон України № 140-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», яким зокрема внесено зміни до статей 46 та 52 Закону України «Про запобігання корупції», чим розширено перелік відомостей, які декларант має подавати щодо себе та членів сім’ї, та змінено окремі аспекти процедури декларування в цілому. Закон № 140-IX набув чинності 18.10.2019, крім змін до вказаних статей, які набудуть чинності 01 січня 2020 року.

 При заповнення декларацій важливо врахувати зміни до законодавства. На сайті НАЗК постійно оновлюється інформація, яка буде корисною при заповненні та поданні декларацій.

До того ж з 1 січня 2020 року введена нова форма антикорупційної декларації, не зволікайте із заповненням декларації та подавайте її завчасно.

Для подання е-декларації, шляхом її опублікування на сайті НАЗК, Вам необхідно:

  1. Отримати електронний цифровий підпис шляхом звернення до відповідного акредитованого центру сертифікації ключів. Також наголошуємо, що тим, у кого закінчився термін дії електронного ключа, необхідно заздалегідь його оновити для своєчасного подання електронних декларацій!
  2. На сайті НАЗК ознайомитися з роз'ясненнями щодо заповнення електронних декларацій та з по шаговою відео інструкцією заповнення е-декларації.
  3. Для заповнення декларації зібрати інформацію щодо себе та членів сім'ї стосовно наявності:
  • рухоме та нерухоме майно, з зазначенням вартості та дати придбання;
  • цінне рухоме майно ;
  • цінні папери та корпоративні права;
  • грошові активи (які знаходяться на банківських картках, готівка);
  • нематеріальні активи (патент на винахід, корисну модель, ноу-хау, промисловий зразок, права на топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, торгову марку чи комерційне найменування, авторське право тощо);
  • фінансові зобов’язання;
  • юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї;
  • доходи, подарунки (подарунок у формі, іншій ніж грошові кошти (наприклад, рухоме майно, транспортні засоби, нерухомість тощо), зазначається, якщо вартість одного подарунку перевищує 5 МЗП, встановлених на 1 січня звітного року; подарунки у формі грошових коштів зазначаються в декларації, якщо розмір таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) сукупно протягом року, перевищує 5 МЗП, встановлених на 1 січня звітного року;
  • видатки та правочини суб’єкта декларування;
  • робота за сумісництвом суб’єкта декларування;
  • членство суб’єкта декларування в організаціях та їх органах.
  •  

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь