Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Захист озимих культур від мишоподібних гризунів

Дата: 12.11.2020 10:50
Кількість переглядів: 1016

Погодні умови які склалися у цьому році, а саме літньо-осіння засуха та достатня кормова база сприяють збільшенню чисельності мишоподібних гризунів на посівах озимих культур та в садах . 

 

Вони сприяють масовому  розмноженню  та розселені  мишей, їх міграції з резервацій ( неорних землях та багаторічних травах ) на озимину, що створюватимуть серйозну загрозу посівам пізньої осені, зимою та на весні, а при м’який зимі небезпека зростатиме. Вирішальним в попередженні розповсюдження є вчасне і в короткий термін проведення винищувальних заходів. В цей період  необхідне систематичне обстеження, визначення видового складу мишоподібних для проведення ефективного захисту полів, що забезпечить збереження посівів та урожаю сільськогосподарських культур. За наявності 3-5 жилих колоній на гектар використовують родентициди: Антимиша (2-3 пакетики на нору), Бродівіт, р, (виготовлення принади),  Бромакем (20-30 гр/5 м² або 2-4 брикети на купі), принада із 0,006% діючої речовини Ізоцин (0,3-6,0 кг/га), Капкан-принада №1 (1,5-2,5 кг/га, 15 г в нірку), Крисолов (1-2 пакетики на нору), Мишолов, р. (виготовлення принади), Багіра (1,5-2,5 кг/га), Рат Кіллер Супер, ГП (5-10 кг/га), Смерть щурам №1 (1 пакетик на нору),  та інші препарати, включені в «Перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».      

Серед біопрепаратів дозволений до застосування бактоцид (діюча речовина – бактерії Ісаченко), норма використання – 3-5 гр. на нору або 1-2,5 кг на гектар, і який до речі виробляється на теренах області в м. Заставна.

Після проведених захисних заходів необхідно  проводити визначення біологічної ефективності, і в разі збереження чисельності мишоподібних гризунів вище ЕПШ проводити повторні обробки. Багаторазове використання принади з одною діючою речовиною сприяє формуванню у гризунів резистентності, тому потрібно  чергувати  родентициди.

При роботі із засобами захисту рослин обов’язково слід дотримуватися діючих Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98 та правил техніки безпеки.

  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь