Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Якщо потенційний орендар зацікавлений в отриманні комунального майна в оренду…

Дата: 19.11.2020 14:29
Кількість переглядів: 1447

 

Порядок передачі в оренду державного і комунального майна, схвалений Кабінетом Міністрів 3 червня 2020 року, набув чинності 16 червня 2020 року.

Ухвалення нового Порядку від початку було однією із необхідних умов для запуску оренди на електронних аукціонах, як це передбачив новий закон «Про оренду державного та комунального майна», який вступив у дію 1 лютого 2020 року. 

Порядок деталізує положення закону про оренду і встановлює нові правила оренди для всіх чинних і потенційних орендарів. 

Відтепер інформація про всі договори оренди має бути публічною. Її слід публікувати в системі «Prozorro Продажі», звідки про лот зможуть дізнатися не лише користувачі всіх 47 підключених до системи майданчиків, а й інші потенційні учасники торгів. Умови передачі майна в оренду обов’язково включають розмір орендної плати, визначений відповідно до Методики розрахунку орендної плати.

 

Створено два типи переліків, за якими будуть розподіляти об’єкти державної і комунальної власності:

  • майно, що можна здавати в оренду без аукціону;
  • майно комерційно-привабливе – для нього аукціон є обов’язковим.

 

Відповідно до ст.6 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» ініціаторами оренди майна можуть бути потенційний орендар, балансоутримувач, уповноважений орган управління та/або орендодавець.

 

Потенційний орендар, зацікавлений в отриманні майна в оренду, через електронну торгову систему звертається до орендодавця із заявою про включення такого майна до Переліку відповідного типу.

Порядок реєстрації потенційного орендаря в електронній торговій системі для подання ним заяви про включення майна до Переліку відповідного типу визначається згідно з правилами функціонування електронного майданчика, через який такий орендар подає заяву.

Заява про включення майна до Переліку відповідного типу подається шляхом заповнення електронної форми через особистий кабінет в електронній торговій системі і завантаження електронних копій документів, передбачених пунктом 15 цього Порядку.

Оператор електронного майданчика зобов’язаний не розголошувати найменування та/або прізвище, ім’я, по батькові та іншу інформацію про потенційних орендарів, які подали заяву про включення майна до Переліку відповідного типу.

У заяві потенційний орендар зазначає такі відомості:

відому йому інформацію про потенційний об’єкт оренди, яка дозволяє його ідентифікувати;

бажаний розмір площі об’єкта в разі, коли заява подається лише щодо частини об’єкта;

цільове призначення, за яким об’єкт оренди планується до використання, згідно з додатком 3 Положення;

бажаний строк оренди, а в разі коли об’єкт планується до використання погодинно, - бажаний графік використання об’єкта;

тип Переліку, до якого пропонується включити об’єкт оренди;

обґрунтування доцільності включення майна до Переліку другого типу, якщо заява подається щодо включення майна до такого Переліку;

контактні дані заявника (поштова адреса, номер телефону, адреса електронної пошти), а для юридичних осіб - також ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Відповідно до п.16 Порядку, за відсутності в потенційного орендаря інформації про орендодавця майна, в оренді майна якого він заінтересований, такий орендар звертається із заявою про включення майна до Переліку відповідного типу до представницького органу місцевого самоврядування або визначеного ним органу, органу, уповноваженого Верховною Радою Автономної Республіки Крим, або Фонду державного майна, його регіонального відділення, представництва (інших визначених Фондом державного майна структурних підрозділів) за місцезнаходженням відповідного майна у порядку, передбаченому пунктами 14 та 15  Порядку.

Якщо потенційний орендар звернувся до представницького органу місцевого самоврядування або визначеного ним органу, або органу, уповноваженого Верховною Радою Автономної Республіки Крим, то відповідний орган протягом п’яти робочих днів з дати отримання заяви:

передає її та додані до неї документи (за необхідності) належному орендодавцю; або

повідомляє потенційного орендаря про те, що це майно не є комунальною власністю або власністю Автономної Республіки Крим.

 

З повагою, відділ юридичного забезпечення

та військового обліку Глибоцької селищної ради!!

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь