Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Громадські робота - Центр Пробації

Дата: 25.11.2020 16:15
Кількість переглядів: 776

Проба?ція — це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Одним із основних завдань пробації є здійснення нагляду за засудженими до покарання у виді громадських робіт.

Громадські роботи є основним покаранням, тобто таким, не може додаватися до інших покарань і застосовується лише як самостійне покарання за той чи інший злочин. Основні покарання є найбільш суворими позбавленнями і обмеженнями прав і свобод, що застосовуються тільки самостійно і не можуть приєднуватися одне до одного або поєднуватися. Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Громадські роботи можуть бути у виді: прибирання вулиць, парків, скверів, інших територій, роботи з благоустрою населеного пункту, ремонту будівель, комунікацій, вантажно-розвантажуючі роботи, догляд за хворими, сільськогосподарські роботи, роботи по впорядкуванню лісів та інші роботи, щo не потребують спеціальної підготовки чи певної кваліфікації.

Строк покарання у виді громадських робіт обчислюється в годинах, протягом яких засуджений працював за визначеним місцем роботи.  Громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день. Громадські роботи є одним з видів покарань, які можуть застосовуватись до неповнолітніх. Громадські роботи можуть бути призначені неповнолітньому у віці від 16 до 18 років на строк від тридцяти до ста двадцяти годин і полягають у виконанні неповнолітнім робіт у вільний від навчання чи основної роботи час. Тривалість виконання даного виду покарання не може перевищувати двох годин на день.

Ухилення від відбування громадських робіт утворює склад злочину, передбачений ч. 2 ст. 389 Кримінального кодексу України та карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Протягом 2020 року по обліках Глибоцького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області пройшли 16 осіб засуджених до покарання у вигляді громадських робіт.

 

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами:

60400, смт. Глибока, вул. Героїв Небесної Сотні, 83/1 роб.тел. 2-23-34  Глибоцький районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь