Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області повідомляє про списання боргів

Дата: 03.02.2021 12:37
Кількість переглядів: 2688

Платникам податків, які мають суттєві втрати через карантин, можуть відстрочити та списати борги. На підтримку громадян та малого бізнесу спрямований Закон України від  04.12.2020 №1072-IX. Нові пункти передбачають декілька механізмів врегулювання податкового боргу – залежно від його суми та категорії платників податків:

 

Даним Законом доповнено підрозділ 10 розділу XX Перехідних положень Податкового кодексу України (далі-Кодекс) новими пунктами, якими передбачено декілька механізмів врегулювання податкового боргу, залежно від його суми та категорії платників податків, а саме:

  1. Пунктом 24 Кодексу визначено, зокрема, що контролюючий орган здійснює списання без подання заяви платником податків податкового боргу платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищує 3060 грн, що за даними інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС (далі - ІТС ДПС), обліковувався станом на 01.11.2020 та залишився несплаченим/непогашеним станом на дату списання такого боргу. Списання здійснюється без застосування положень статті 101 Кодексу та виключно за даними, що містяться в ІТС ДПС. Перелік СГД, щодо яких застосувались норми пункту 24 Кодексу, надано згідно додатку 1;
  2. Відстрочення податкового боргу, для платників податків фізичних осіб в тому числі самозайнятим особам (пункт 12 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу). Таке відстрочення надається зазначеним платникам податків, що станом на 1 грудня 2020 року мали загальний розмір податкового боргу (у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням) у сумі, що не перевищує 6800,00 грн. та на строк 29 грудня 2020 року за заявою довільної форми, поданою за місцем обліку платника. Відстрочення надається без нарахування процентів за коригування таким відстроченням. У разі погашення повної суми відстрочення податкового боргу не пізніше визначеного строку (29 грудня 2021 року) штрафні санкція і пеня, передбачені Кодексом , на такі сплачені відстрочені суми не нараховуються, а застосовані (нараховані) коригуються до нульових показників. У разі погашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до настання визначеного строку, а також у разі її погашення після 29 грудня 2021 року, штрафні санкції і пеня на відстрочені суми, що залишаться непогашеними, нараховуються згідно з вимогами Кодексу.

 

Перелік СГД, щодо яких застосовувалось списання заборгованості надано за посиланням.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь