Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулась он-лайн зустріч по представленню «Бюджетний симулятор»

Дата: 26.02.2021 11:36
Кількість переглядів: 1175

26 лютого 2021 року відбулась он-лайн зустріч по представленню «Бюджетний симулятор» учасниками якої були: Дмитро Боярчук - виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень «CASE Ukraine», Наталія  Лещенко – економіст CASE Україна, Микола Малуха – проект «Ціна держави»  (cost.ua).

Також, учасниками зустрічі були представники громади: Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк, керуючий справами виконавчого комітету Ілля Лопуляк, начальник фінансового відділу громади Ольга Сльоз, відповідальна особа в громаді по проекту програми DOBRE Світлана Григоренко.

 На он-лайн зустрічі було зазначено, що за підтримки проекту DOBRE просвітня ініціатива «Ціна держави» (cost.ua) розробила ряд унікальних on-line продуктів, які допомагають полегшити спілкування з мешканцями громад на тему грошей, сприяють підвищенню фінансової грамотності громадян, покращують імідж керівництва, допомагають отримати зворотній зв’язок по питаннях планованих або впроваджуваних проектів, а також заощаджують час на дискусії.

Продукт, який ми хочемо запропонувати Вашій увазі, – це симулятор бюджету громади. За допомогою цього інструменту користувачі можуть побачити звідки у громади беруться кошти і на які об’єкти/програми вони витрачаються. Уся інформація представлена у доступній формі. Об’єкти та обсяги фінансування позначаються на мапі. Також користувачі мають можливість через бюджетний симулятор запропонувати власні проекти. Проте, щоб внести пропозицію, користувачу доведеться відповісти на питання з яких статей чи інших джерел можна взяти кошти на втілення їхньої ідеї.

Симулятор бюджету дозволяє мешканцям відчути причетність до розвиток громади і тим самим полегшує комунікацію керівництва громади з його виборцями. Також цей інструмент може стати зручним навчальним матеріалом в старших класах середньої школи на уроках курсу громадянської освіти як просвітній ресурс.

Симулятор бюджету громади  встановлюються та підтримуються безкоштовно. Інтерактивні інструменти – це просто про складне. Це фінансова просвіта платників податків. Це сучасно, зручно та цікаво.

Глибоцька селищна рада зацікавлена та готова встановити бюджетний симулятор. Для цього необхідно заповнити аплікаційну форму та направити для участі в проєкті.

Для участі у цьому проєкті будуть відібрані лише 25 громад із 100 партнерських громад програми DOBRE.

Зустріч проведено у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Глибоцька селищна рада територіальної громади є партнером Програми DOBRE у Чернівецькій області.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь