Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Сьогодні продовжується процес базового оцінювання спроможності (РМСІ) нашої громади.

Дата: 17.03.2021 16:49
Кількість переглядів: 707

17 березня 2021 року відбувся другий етап базового оцінювання спроможності (РМСІ) нашої громади, шляхом проведення співбесіди в рамках РМСІ оцінювання.

Співбесіду проводила основний координатор діяльності в нашій громаді - програмний спеціаліст з розвитку громад у Західному регіоні програми DOBRE Марина Дудяк із  заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Василем Зеленівський, головним спеціалістом відділу організаційної, кадрової роботи та зв’язків з громадськістю Наталею Димчук, начальником відділу документообігу та комп’ютерно - технічного забезпечення Єлизаветою Кузик, начальником відділу організаційної, кадрової роботи та зв’язків з громадськістю Анастасією Ізраїлик, начальником відділу організації надання адміністративних послуг Світланою Нємцовою та відповідальною особою в громаді по проекту програми DOBRE, секретарем тендерного комітету Світланою Григоренко, що будуть джерелом для підтвердження тих балів, які визначаються по кожному із показників.

Для вимірювання індексу спроможності (РМСІ) програма DOBRE виділила 4 основні компетенції, які повинні мати органи місцевого самоврядування. Це - Лідерство та управління, Фінансовий менеджмент та бюджетування, Надання Послуг, Участь громадськості.

В кожній з цих компетенцій є 5 категорій, і в кожній з цих категорій розроблена шкала оцінки, яку можна побачити в матриці оцінювання.

По кожній категорії громада може набрати від 0 до 5 балів -  де 0 балів це коли громада взагалі не дотримується базових вимог законодавства або не працює в цьому напрямку, 1 бал вона почала розробку документів або виконує мінімальні вимоги законодавства та від 2 балів до 5 балів залежно від того наскільки розвинута робота за цим напрямком. Ця оцінка базується на наявних процедурах в громаді, процесах які вже існують та можуть бути підтверджені документально. 5 балів – це бачення ідеальної модельної громади, яка не тільки виконує базові вимоги але і використовує найкращі практики в цих категоріях.

За результатами цього вимірювання громада буде розробляти спільно з програмним спеціалістом  Дорожню карту розвитку, де будуть визначені першочергові завдання для покращення стану громади та посилення своєї спроможності.

Громада має достатньо багато напрацювань, проте як показала оцінка має ще безліч можливостей для вдосконалення, щоб стати зразковою громадою, із 100 балами за методологією оцінки PMCI, яка проводиться в рамках Програми DOBRE.

Оцінювання РМСІ проводиться в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Глибоцька ТГ є партнером в Чернівецькій області.


Фото без опису


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь