Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Громадського обговорення щодо визначення опорних закладів Глибоцької територіальної громади

Дата: 25.03.2021 15:47
Кількість переглядів: 1748

1.Найменування організатора громадського обговорення -  Глибоцька селищна рада (відділ освіти, культури, молоді та спорту)

 

2.Мета: врахування думки жителів Глибоцької громади щодо визначення опорних  навчальних закладів Глибоцької територіальної громади.

 

3.Учасники: Запрошуємо жителів Глибоцької територіальної громади  долучитися до громадського обговорення проєктів опорних  навчальних закладів Глибоцької територіальної громади.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 78 Господарського кодексу України, пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту». Зокрема стаття 32 про «Утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання закладу загальної середньої освіти» говорить:

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

Реорганізація чи ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника.       

          Станом на сьогодні 23.03.2021  на території Глибоцької територіальної громади функціонують 10 ЗЗСО, з них: Глибоцький ліцей, Глибоцька гімназія, Черепковецький ЗЗСО І-ІІІ ст., Стерченська ЗОШ І-ІІІ ст, Опришенська ЗОШ І-ІІІ ст, Димківський НВК, Михайлівський НВК, Чрвонодібровський НВК, Слобідський НВК, Новововчинецьке ОЗО. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

 

Вартість утримання одного учня  на один рік Глибоцької територіальної громади становить:

 

  1.  

Глибоцький ліцей Глибоцької

24600 грн. на 1 учня

  1.  

Глибоцька гімназія

25980 грн. на 1 учня

  1.  

Черепковецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

35100 грн. на 1 учня

  1.  

Червонодібровський навчально-виховний комплекс

68210 грн. на 1 учня

  1.  

Михайлівський навчально-виховний комплекс

80192 грн. на 1 учня

  1.  

Димківський навчально-виховний комплекс Глибоцької районної ради Чернівецької області

42920 грн. на 1 учня

  1.  

Стерченська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

35600 грн. на 1 учня

  1.  

Опришенська ЗОШ І-ІІІ ступенів

29600 грн. на 1 учня

  1.  

Слобідський навчально-виховний комплекс

41349 грн. на 1 учня

  1.  

Новововчинецьке об'єднання закладів освіти

69397 грн. на 1 учня

 

 

          Кількість учнів, що здобувають освіту на усіх рівнях, складає 2730 учнів. Значна видаткова частина бюджету Глибоцької громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установами (у перерахунку на одного учня).

Проте надмірні витрати на утримання малокомплектних закладів позбавляють можливості реінвестувати кошти громади у розвиток шкіл, які забезпечують більш високу якість освітніх послуг, крім того додаткове фінансування в такому випадку буде виділено з коштів Глибоцької громади, що могли б бути спрямовані на розвиток інфраструктури, співфінансування проектів тощо.

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

 

Відповідно до протоколу конкурсної комісії із визначення опорних закладів на території Глибоцької територіальної громади від 22.03.2021 №2 виносяться на розгляд громадськості варіанти вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Глибоцької територіальної громади за наступним планом:

 

Варіант №1

 

ОПОРНА ШКОЛА – Черепковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

ФІЛІЇ – Слобідський ЗЗСО І ступеня.

Новововчинецький ОЗО перетворюється в Новововчинецький заклад дошкільної освіти.

 

Варіант №2

ОПОРНА ШКОЛА-  Глибоцькій ліцей

ФІЛІЇ:

-         Михайлівський НВК – філія Глибоцького опорного ліцею І ст. із дошкільним підрозділом (1 дошкільна різновікова група (15 дітей) та класи-комплекти – 4 (28 учнів).

-         Слобідський НВК – філія Глибоцького опорного ліцею І ст. із дошкільним підрозділом (2 дошкільні різновікові групи (30 дітей) та класи-комплекти – 4 (66 учнів).

-         Червонодібровський НВК – філія Глибоцького опорного ліцею І ст. із дошкільним підрозділом (2 дошкільні різновікові групи (30 дітей) та класи- комплекти – 4 (33 учнів).

3.Суб’єкти, що внесли пропозицію визначення опорних закладів Глибоцької територіальної громади: відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради.

4.Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням дії постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із змінами) та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі.  Також із дотриманням усіх заходів епідемічної безпеки: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення на базі закладів освіти Глибоцької громади за окремим планом, поданим директорами шкіл: Слобідського НВК, Михайлівського НВК, Червонодібровського НВК, Новововчинецького ОЗО.

 

5. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень): Глибоцька селищна рада, відділ освіти, культури, молоді та спорту, смт.Глибока, вул. Шевченка,1. osvitaglibokaotg@gmail.com.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: Глибоцька селищна рада, відділ освіти, культури, молоді та спорту, смт.Глибока, вул. Шевченка,1. osvitaglibokaotg@gmail.com.

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Чубрей Юрій Георгійович –начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради. Контактна особа – Чубрей Юрій Георгійович 0503382023.

 

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу організатором здійснюється протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій. відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Глибоцької селищної ради.

Презентація Глибоцький ліцей

Презентація Черепковецький ЗСО

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання   щодо визначення опорних закладів Глибоцької територіальної громади.


Фото без опису 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь