Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Круглий стіл» з питань оптимізації закладів освіти відбувся на Глибоччині

Дата: 16.04.2021 14:54
Кількість переглядів: 1226

15 квітня 2021 року,  з ініціативи відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради, у приміщенні Глибоцького ліцею проведено засідання круглого столу на тему: «Створення опорних закладів освіти на території Глибоцької територіальної громади».

Участь у даному засіданні взяли експерти Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області: Палійчук Оксана Михайлівна-начальник Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області, Вовк Андрій Миколайович – заступник директора КУ«Навчально-методичного центру якості та координації господарської діяльності навчальних закладів області»,  представники селищної ради та відділу освіти Глибоцької громади, керівник  КУ «Глибоцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»,  голова об’єднаної організації профспілки працівників освіти і науки України Глиоцької ТГ, Волоківської ТГ, Кам’янецької ТГ, Карапчівської ТГ, Сучевенської ТГ, Тарашанської ТГ, Тереблеченської ТГ, Чагорської ТГ, директори шкіл,  депутати селищної ради та члени батьківських комітетів шкіл. Взяти участь у круглому столі було запрошено Равлюк Руслану Миколаївну, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Мамаївської ТГ, яка поділилася досвітом створення опорних закладів на території Мамаївської ТГ

 В ході роботи круглого столу  учасники обговорили питання оптимізації закладів освіти та створення опорних шкіл у Глибоцькій територіальній громаді. Присутні мали   можливість ознайомитись з матеріалами (презентаціями) учасників конкурсу на  опорні заклади, задати питання та отримати відповіді експертів в галузі освіти.

Під час обговорення були вислухані думки експертів, директорів, представників батьківських комітетів шкіл, депутатів Глибоцької селищної ради. Було запропоновано декілька варіантів розвитку процесу оптимізації в першу чергу з урахуванням потреб дітей. Також слід дотримуватись санітарного регламенту для досягнення поставленої мети.

Основним завдання оптимізації шкільної мережі є підвищення якості освіти, забезпечення доступу дітей до якісних освітніх послуг незалежно від місця проживання,  забезпечення концентрації й ефективного використання матеріальних, кадрових і фінансових ресурсів для підвищення ефективності освітнього процесу задля всебічного розвитку дітей громади. Тому аналіз і упорядкування мережі закладів та класів – відправна точка удосконалення освітнього простору громади.

Попереду очікуються громадські обговорення та прийняття виваженого рішення яке б дало поштовх для якісного розвитку освітньої мережі нашої громади.

Фото без опису

повна версія відео:

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь