Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Комунікаційно змінне ! - що ми нового дізналися? | DOBRE

Дата: 04.07.2021 19:03
Кількість переглядів: 3047

Випала чудова нагода дізнатись про нові практики та методи публічної комунікації в об'єднаних громадах від Ukraine Crisis Media Center!

Тренінг відбувася два дні, 1-2 липня , взяло участь  14 представників від громад 3 та 4 когорти!

Отже що ми вчили та практикували?

В перший день нас чекало 3 заняття з наступних тем:

Практика публічних комунікацій – тренер Ірина Малик, координаторка комунікацій децентралізації програми USAID DOBRE (УКМЦ)

Розповіла нам основні засади комунікативної взаємодії з мешканцями громади та як працювати з журналістами та редакторами!

Як писати про громаду та достукатися до її жителів – тренер Оксана Якуніна , координаторка з комунікацій програми USAID DOBRE (УКМЦ) у центральних областях України

Тут вже на нас чекало двох годинне завдання яке склалось з основних засад та методів написанння тексту повідомлення. Що я відмічу , це її професіоналізм, адже ті лайфхаки які вона розповіла та  роздала нам  на руки випливли в практичне завдання з написання Прес – Реалізу, хочу відмітити що те що ви зараз читаєте написано по методиці якою вона нас навчила !

Як зробити офіційну сторінку громади в FaceBook ефективноютренер Ольга Ткаченко , координаторка соціальних медіа програми USAID DOBRE (УКМЦ)
Як писати в
FaceBook , інструменти залучення аудиторії та візуалізація дописів.

Ви навіть не уявляєте, як нас слухає та аналізує FaceBook, кожна ваша публікація взаємодіє не тільки з вашими друзями, а з усіма потенційно можливими друзями друзів, підписниками та їх друзями, щоб це все запрацювало , ми провели практичне завдання з візуалізації таких дописів!

По закінченню першого дня ми всі пішли гуляти столицею Україна де активно ділились проблемами, успішними практиками реалізації комунікації в громадах.

Нас попередили, що другого дня проаналізують наші сторінки в FaceBook та на їх прикладу будуть пояснювати,  що і як змінити.

Другий день передбачав 3 заняття та практику діяльності пресс-центру Кірвороградської громади!

Сергій Якунін – начальник відділу по роботі з ЗМІ Кропивницької міської ради, розповів нам як влаштована робота в пресс центрі, в кого які обов'язки, які зміни в законах ОМС вони прийняли, щоб впровадити цю модель комунікації.
Для себе особисто взяв від цього пана багато практичних  порад! Глибоцька селищна рада чекайте зміни!

Вчимося робити якісні презентації – Ольга Міщенко, менеджерка з розробки комунікаційного контенту програми USAID DOBRE (УКМЦ)

Тут нас вичли робити якісні презентації та їх супровід, як виявилось все настільки просто що стало аж шкода того часу який ми витрачали на незрозумілі масивні презентації, головний висновок це менше тексту більше суті!

Створення Ілюстрацій для сайту та соцмереж громади –тренер Ольга Ткаченко , координаторка соціальних медіа програми USAID DOBRE (УКМЦ).

Тут ви б очманіли, якщо дізнались що на виготовлення якісної та змістовної ілюстрації, у вас піде всього 10 хвилин і це без фотошопу, а просто за допомоги додатку в  смартфоні!

Ольга за весь час тренінгу дала найкрутіші знання, тому лайк однозначно серед всіх вам !

Фотографування заходів на мобільні пристрої - тренер Ганна Коломієць, консультантка програми USAID DOBRE (УКМЦ)

На послідок, як кажуть полуниці! Тут ми вчились та практикували навички, які повинен знати кожен від блогера до журналіста. Ви навіть не уявляєте що може ваш смартфон при правильному підході до зйомки. Тому звертайтесь з радістю розповім!

По закінченню тренінгу ми всі поділились емоціями та най більш цікавими практиками, які здобули!

Статтю підготував Мостовий Віталій, головний спеціаліст з комунікцій в Глибоцькій громаді

Що ви думаєте стосовно цього? – Пишіть в коментарі!


Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь