Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Не стань жертвою торгівлі людьми» 30 липня Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2021 16:01
Кількість переглядів: 5271

У 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних націй було проголошено 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми та зазначено, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привертати уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які постраждали від торгівлі людьми, а також заохочувати людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

 

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду України у сфері захисту прав людини.

Потенційними жертвами торгівлі людьми, як правило, є люди, котрі не мають або не бачать для себе іншого виходу, ніж погодитись на нестерпні умови праці вербувальників. І тому необхідно підвищувати ефективність реалізації державної політики у сфері безпеки державного кордону.

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Торгівля людьми  це здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина. Торгівля людьми відповідно до Кримінального кодексу України визнається злочином.

Торгівля людьми - другий за прибутковістю вид злочинної діяльності. Втягнення людей у торгівлю людьми з метою трудової експлуатації – найбільш поширений метод.

Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми це використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, дитячої порнографії, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.

    Якщо Ви вважаєте себе постраждалим від торгівлі людьми звертайтеся до:

Відділу №4 (смт.Глибока) Управління праці та соціального захисту населення Чернівецької районної державної адміністрації, який відповідальний за проведення процедури встановлення відповідного статусу (для встановлення зазначеного статусу дитині, заява подається її законним представником або особою, якій стало відомо про таку дитину), смт.Глибока, вул. Привокзальна, 6,Чернівецької обл. (03734) 2-44-05.

Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області: (0372) 59-18-30 або 102.

Громадського об’єднання «СУЧАСНИК ПЛЮС» : +30507368718.

Цінність людського життя - не предмет торгівлі людьми!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь