Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Служба порятунку інформує, застерігає, радить

Дата: 02.08.2021 16:15
Кількість переглядів: 4987

Період жнив – особливо пожежонебезпечний період для ранньої групи зернових культур. І відповідальність за майбутній хліб несемо ми всі, кожен громадянин нашої країни. З цього приводу  із застереженням до вас звертається Чернівецьке районне управління Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуації.

 

Бережіть хліб від вогню…

Усім відомо, що пожежа сама по собі не виникає, а є наслідком чиєїсь недбалості, безпечності та безгосподарності. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні.

Щоб виростити та зберегти врожай без втрат, які може заподіяти вогонь, потрібен суворий контроль за дотриманням протипожежних правил.

Слід провести перевірку технічного стану та протипожежного забезпечення зернових комбайнів, тракторів, автомобілів, які будуть задіяні на збиранні та перевезенні хліба. Техніку необхідно забезпечити іскрогасниками на вихлопних трубах, захистити пристроями та первинними засобами пожежогасіння, передбачити розділення великих хлібних масивів на ділянки площею по 50 га, відмежувати їх проораними смугами. Поблизу хлібних ланів необхідно встановити попереджувальні знаки про заборону паління і користування відкритим вогнем, поля зернових мають бути обкошені та оборані від доріг і лісових насаджень. Необхідно забезпечити належною кількістю первинних засобів пожежогасіння зернотоки і зерносклади, відповідальним особам слід ліквідувати недоліки, що можуть призвести до пожежі.

Дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час проведення підготовки, збирання врожаю та збереження зернових від пожеж. У народі кажуть: «Не той хліб, що в полі, а той, що в коморі».

 

Чернівецьке районне управління ГУДСНС України у Чернівецькій області

 


 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь