Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо порядку отримання права на виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорту

Дата: 18.10.2021 16:48
Кількість переглядів: 3404

За наявності права на земельну ділянку замовник будівництва об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорту, може розпочинати будівельні роботи. Однак перед початком будівельних робіт замовник має подати повідомлення про початок виконання будівельних робіт до відповідного органу через ЦНАП або отримати послугу онлайн через Портал Дія. До будівельних робіт відноситься нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт.

 

Як отримати і що для цього потрібно

 

 Де отримати:

– Центр надання адміністративних послуг

– Державна інспекція архітектури та містобудування України

 

Як замовити послугу

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом) чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://diia.gov.ua/services/povidomlennya-pro-pochatok-budivelnih-robit.

 

Хто може звернутися:

фізична особа, юридична особа, фізична особа-підприємець

 

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта

 

Умови і випадки надання:

Виконувати будівельні роботи без подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт забороняється.

Повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, подається замовником будівництва або його уповноваженою особою до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю через центр надання адміністративних послуг (перелік ЦНАП http://map.cnap.in.ua/) або через електронний кабінет Порталу Дія або заповнюється та надсилається рекомендованим листом з описом вкладення до центру надання адміністративних послуг. Повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, оформлюється за встановленою формою:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/92/f351247n830.docx

 

Для подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт через Портал Дія вам знадобиться електронний підпис (кваліфікований електронний підпис). У разі подання документів через ЦНАП вам знадобиться ідентифікаційний код та паспорт. Якщо заявником є іноземець або особа без громадянства, документом, що посвідчує особу, є національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або інший документ, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства. Якщо ваш документ подаватиме уповноважений представник, потрібно додати примірник оригіналу або нотаріально засвідченої копії документа. Якщо ваш об’єкт розташований на території кількох адміністративно-територіальних одиниць, документ має бути зареєстрований Державною інспекцією архітектури та містобудування України. Для цього необхідно подати повідомлення до Центру надання адміністративних послуг м. Києва за адресою: 02081, м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 19-Б. Повідомлення про вдалу реєстрацію чи повернення документа на доопрацювання також з’явиться у кабінеті громадянина і буде відправлено на електронну пошту. Щойно повідомлення буде зареєстровано, запис про це з’явиться в Реєстрі будівельної діяльності. Інформація про успішне внесення даних до реєстру розміщується на Порталі державної електронної системи у сфері будівництва https://e-construction.gov.ua/permits_doc_new у розділі "Реєстри".

 

Результат та способи отримання результату:

Реєстрація повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорту

 

Отримати результати надання послуги заявник може особисто або через законного представника, поштовим відправленням на вказану при поданні заяви адресу (рекомендованим листом) чи на сайті: https://e-construction.gov.ua/reestri.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь