Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Корисні ініціативи та започаткування відкритого обміну досвідом, думками, ідеями, які спрямовані на розвиток чотирьох територіальних громад

Дата: 25.10.2021 11:46
Кількість переглядів: 2432

В рамках Програми менторства Програми DOBRE, з метою налагодження співпраці між менторами та менті для забезпечення найкращих результатів і довгострокового партнерства, Глибоцька, Рукшинська та Менська громади 20-21 жовтня 2021 року перебували в гостях у своїх менторів Новоукраїнській громаді.

З метою обміну досвідом, налагодження взаємодії між громадами-учасницями візиту, передачею успішних знань і умінь у рамках ефективної співпраці, підвищення довіри та комунікації ментора і менті, а саме між Новоукраїнською, Глибоцькою, Рукшинською та Менською громадами підписано Меморандум про співпрацю.

До укладеного Меморандуму про співпрацю, в рамках візиту учасники від громад – менті та ментора провели обговорення заходів у рамках даного документу.

Впродовж двох днів візиту представники чотирьох громад ділилися досвідом роботи в напрямі розвитку своїх громад, презентувати свої досягнення та обговорювати актуальні питання діяльності ОМС.

Водночас, громади - учасниці візиту відвідали різні сфери діяльності Новоукраїнської громади. Враження від заходів, що були передбачені програмою неймовірні, які можна описувати та описувати.

Корисним для нас був позитивний досвід наших колег стосовно співпраці місцевої влади з місцевими підприємцями. Про ефективність налагодженої роботи свідчить такий факт, що місцевий бізнес відіграє велику роль в місцевому економічному розвитку Новоукраїнської громади. Також, відвідавши освітній заклад, в якому громада відкрила інклюзивний центр вразило те, як чітко продумано громадою облаштування ступінчатих прольотів між поверхами закладу ліфтом для учнів, яким важко підійматися сходами через фізичні вади, в результаті чого надано можливість діткам з особливими освітніми потребами навчатися в звичайних класах.

Підсумовуючи результати дводенного візиту по обміну досвідом - взаємодія між нашими громадами є конструктивною. Нам є чому вчитися у наших колег, адже навчання і обмін позитивним досвідом завжди взаємозбагачує і надихає.

Проведення таких заходів є наразі необхідними і мають велике значення щодо обміну напрацюваннями, запозичення досвіду та співпраця в подальшому сприятимуть розвитку наших громад.

Ми дуже вдячні всій команді Програмі DOBRE за проведення даного заходу.

Захід проведено у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Новоукраїнська, Глибоцька, Рукшинська та Менська громади є партнерами Програми DOBRE у Чернівецькій, Кіровоградській та Чернігівській областях.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь