Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

На численні запити в соціальних мережах, Глибоцька громада інформує про використання коштів субвенції з державного бюджету на придбання спортивного інвентарю для трьох сіл громади

Дата: 08.11.2021 17:02
Кількість переглядів: 2492

Розпорядженням Кабінету Міністрів України «Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» від 21.07.2021 року № 822-р, затверджено розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами за об’єктами (заходами) згідно з додатком 1.

Відповідно до розподілу, бюджету Глибоцької селищної територіальної громади виділено кошти субвенції з державного бюджету на придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для облаштування тренажерного комплексу в с.Михайлівка, с.Червона Діброва, с.Черепківці (Чернівецький район, Чернівецька область) вартістю 42000,00 грн. кожен. (Для перегляду за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/822-2021-%D1%80#Text та сторінка 164 Додатку №1 Розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету). (Для зручності наведено скріншот за допомогою Print Screen №1). 

Згідно з помісячним розписом асигнувань загального фонду державного бюджету кошти в сумі 126000,00 грн. розподілено на 3 місяці починаючи з вересня по листопад 2021 року відповідно в сумах 18000,00 грн., 56000,00 грн., та 52000,00 гривень. 

Відповідно до Розподілу субвенції з державного бюджету, яким чітко визначено, що входить в придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) та Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 15 квітня 2020 року № 708, Глибоцькою селищною радою визначено предмет закупівлі товару, а саме: придбання спортивного інвентарю (у т.ч. турніки ,бруси, шведська стінка, рукохід) для облаштування тренажерних комплексів в селах Михайлівка, Червона Діброва, Черепківці (Чернівецький район, Чернівецька область) за ДК 021:2015 37420000-8 Єдиного закупівельного словника - Гімнастичний інвентар.

Вимогами Закону України від 25.12.2015 №922 «Про публічні закупівлі», визначено, заборону придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, визначених цим Законом, та укладення договорів про закупівлю, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур закупівель/спрощених закупівель, визначених цим Законом.

Замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів/спрощених закупівель або застосування цього Закону, зокрема положень частини третьої статті 10 цього Закону.

Враховуючи те, що громаді виділено кошти субвенції з державного бюджету на придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для трьох сіл загальною вартістю 126000,00 грн. та керуючись вимогами Закону яким визначено, що спрощена закупівля - це придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис.грн. при цьому максимальна межа становить для товарів та послуг 200 тис. грн., а для робіт - 1,5 млн. грн., громадою оголошено 22.09.2021 року спрощену закупівлю товару, а саме: придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для трьох сіл громади, очікуваною вартістю 126000,00 грн.   

Відповідно до п.8 ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі» для проведення спрощеної закупівлі із застосуванням електронного аукціону має бути подано не менше двох пропозицій. У разі якщо була подана одна пропозиція, електронна система закупівель після закінчення строку подання пропозицій автоматично переходить до етапу розгляду на відповідність умовам, визначеним в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, та вимогам до предмета закупівлі пропозиції учасника. 

01 жовтня 2021 року о 11.54 електронною системою закупівель «Ргоzогго» було оприлюднений реєстр пропозицій, в якому зазначена тільки одна подана пропозиція щодо закупівлі спортивного інвентарю для облаштування тренажерних комплексів із зазначенням ціни пропозиції учасника та приведеної ціни: учасник - Товариство з обмеженою відповідальністю «СІТІПАРКІНГ СТ» - цінова пропозиція 125589,00 грн. та електронною системою закупівель «Ргоzогго» було визначено даного учасника переможцем. (В тендерних торгах мали можливість приймати участь в закупівлі всі бажаючі виробники, і в тому числі і ті які напряму уклали договори і з іншими сільськими радами колишнього Глибоцького району).

Після чого, було розглянуто пропозицію учасника ТзОВ «СІТІПАРКІНГ СТ» на відповідність поданої пропозиції учасника встановленим вимогам, визначеним в оголошенні з файлами, які є невід’ємною частиною до нього та вимогам до предмета закупівлі. За результатом розгляду пропозиції учасника ТзОВ «СІТІПАРКІНГ СТ» було встановлено, що пропозиція даного учасника відповідає умовам, визначеним в оголошенні з файлами, які є невід’ємною частиною до нього та вимогам до предмета закупівлі. 

Отже, 23.10.2021 року завершено проведення спрощеної закупівлі із придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для трьох сіл, загальною вартістю 125589,00 гривень. (Переглянути про хід проведення спрощеної закупівлі наводимо посилання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-09-22-002340-c, сума спортивного інвентарю на кожний населений пункт складає 41863,00 грн.). 

Хочеться зазначити, що кошти субвенції державного бюджету виділені на придбання товару, тобто на придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для облаштування тренажерного комплексу в с.Михайлівка, с.Червона Діброва, с.Черепківці, тому для закупівлі товару не потрібно проектної документації.  

Також, Глибоцькою громадою кошти субвенції державного бюджету використані за цільовим призначення, придбаний спортивний інвентар має сертифікат відповідності та складові тренажерного комплексу є абсолютно безпечними для дітей та дорослих. 

Крім того, зазначена інформація в соціальних мережах про те, що Глибоцькій селищній раді виділені кошти субвенції з державного бюджету на шість спортивних міні майданчиків, не відповідає дійсності. (Наведено скріншот за допомогою Print Screen №2). 

Підтвердження цього є вище наведена інформація про закупівлю спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для облаштування тренажерного комплексу в с.Михайлівка, с.Червона Діброва, с.Черепківці. 

А те, що розпорядженням Кабінету Міністрів України «Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» від 28.10.2021 року № 1337-р, затверджено розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами за об’єктами (заходами) згідно з додатком 1, в якому передбачено виділення коштів субвенції з державного бюджету Глибоцькій громаді на придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для облаштування тренажерного комплексу в c. Слобідка та с. Опришени (Чернівецький район, Чернівецька область) по 42000,00 грн. кожен.

Проте, придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для облаштування тренажерного комплексу в смт.Глибока не передбачено. (Для перегляду за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-rozpodilu-u-2021-roci-subvenciyi-z-derzhavnogo-byudzhetu-miscevim-byudzhetam-na-281021 та сторінка 248 Додатку №1 Розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету).

Також, довідки з помісячним розписом асигнувань загального фонду державного бюджету ще не має, в зв’язку з чим кошти на рахунок громади ще не надійшли.

Однак, не чекаючи коштів з державного бюджету, Глибоцькою громадою вже 02.11.2021 року оголошено спрощену закупівлю товару, а саме: придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) для c. Слобідка, с. Опришени, очікуваною вартістю 84000,00 грн. адже, вже зовсім скоро завершується бюджетний рік. (Запрошуємо всіх бажаючих виробників приймати участь в торгах). 

На завершення, справді хочеться побачити інформацію, як громади Чернівецької району та області використовують кошти субвенції державного бюджету на придбання спортивного інвентарю (у т. ч. турніки, бруси, шведська стінка, рукохід) та придбання дитячого майданчика (у т. ч. гірки, гойдалки, навіс) для облаштування дитячого ігрового майданчика з дотриманням вимог законодавства, а саме: як здійснюються замовниками публічні закупівлі товарів, встановлені Законом; в кого придбано спортивний інвентар та дитячі майданчики з дотриманням КВЕД; наявність сертифікату відповідності на ігрове, спортивно-профілактичне обладнання та їх комплектуючі для ігрових та спортивних майданчиків, що використовуються на вулиці; наявність сертифікату відповідності на систему управління якістю (відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 стосовно виробництва, обладнання ігрового та спортивно-профілактичного для ігрових та спортивних майданчиків, що використовується на вулиці) та наявність висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, адже як правило, сертифікована продукція виготовлена у ході виробничого процесу підтверджує, в першу чергу вимоги безпеки для наших дітей та жителів громади. 

 

З повагою,

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Світлана Григоренко 

 

P.S. Згідно Конституції України Глибоцька селищна рада не є суб’єктом законотворчої діяльності, а лише виконавцем, ціни та ту чи іншу продукцію так як і на газ,електричну енергію, продукти харчування тощо формує ринок. 

Для роздумів надаємо актуальні на сьогодні скріни приблизних цін гімнастичного обладнання. Якщо є виробники, які запропонують кращі пропозиції обов’язково тендерний комітет їх розгляне. 


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь