Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Малу IT-академію для дітей відкрили у сесійній залі Глибоцької громади, за підтримки Програми USAID DOBRE

Дата: 19.11.2021 18:37
Кількість переглядів: 2032

Учні навчатимуться інформаційним технологіям, коли не відбуватимуться засідання. Основна ідея громади – аби найефективніше використовувати ресурси

Фото без описуФото без описуФото без опису

“У нас засідання відбуваються двічі на місяць, але ми хочемо, аби молодь, мешканці громади могли максимально використовувати цей простір. Сподіваюся, що здобуті тут знання допоможуть учням малої ІТ-академії стати студентами технічних вишів, фахівцями галузі. Дякую Програмі DOBRE за допомогу в розвитку нашої молоді”, – сказав голова Глибоцької громади Григорій Ванзуряк. 

Проєкт оновленої сесійної зали із системою голосування та ІТ-школи втілений у співпраці із Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE). Загальна вартість проекту більше 1 млн 100 тис. гривень.

“Я дуже радий нашому партнерству. Ви придумали надзвичайно креативне рішення, яке дасть змогу використати ресурси з максимальною користю для громади. Інвестиція в розвиток людського капіталу – найраціональніше вкладення”, – сказав керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл.

Фото без опису

Сьогоднішнє відкриття – найкраще свідчення, що ми рухаємося у правильному напрямку. Україна вже багато років відчуває нестачу не тільки ІТ-спеціалістів, а й інженерів, техніків. А від цього залежить науковий та економічний розвиток країни.  Я радий, що ми зможемо розвивати знання учнів ІТ-академії у нашому виші”, – сказав директор Навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Олег Ангельський.

 

На потужних комп’ютерах учні Глибоцького ліцею зможуть розвивати свої ІТ-вміння та продовжити навчання у профільних вишах. Під час відкриття підписали меморандум із Навчально-науковим інститутом фізико-технічних та комп’ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Набір розпочали з учнів 9 класу, згодом програму розширять.

 

Фото без опису

 

Оригінал статті - на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/mala-it-akademiya?fbclid=IwAR3Z0kAMGWdtcDPAHZlvQDEzlkXMiB08WjcUncVKedLsZx3_q-NMNjaeTeQ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь