Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Навчання і сучасні технології цифрової освіти майбутнього – від початкової до вищої

Дата: 21.11.2021 15:52
Кількість переглядів: 2280

19 листопада 2021 року в залі засідань Глибоцької селищної ради відбулося урочисте відкриття малої ІТ-академії для учнів громади. 

В рамках програми DOBRE та завдяки участі нашої громади, як партнер програми, сьогодні ми завершили реалізацію проекту «Покращення роботи місцевого самоврядування через створення сучасних умов роботи  вищого представницького органу ТГ – Ради громади із забезпеченням широкого залучення громадськості».

Метою проєкту було підвищення прозорості прийняття рішень та відкритості місцевої влади шляхом встановлення електронної системи голосування; використання сучасних методів проведення засідань ради з можливістю економії ресурсів та використання індивідуальних комп’ютерних місць депутата; залучення молоді до діяльності ради та депутатського корпусу шляхом спільного використання комп’ютерної техніки приміщення, яке буде використане як робоче місце депутата під час засідань, а в інший час як ІТ - академія, яка створюється в громаді як платформа для опанування новою сучасною професією школярів старших класів.

Відповідно, мета проєкту - це поєднання різних способів ефективного використання ресурсів, які дозволяють розширити можливості молоді, депутатського корпусу, працівників ради та жителів громади.

Так, внесок програми DOBRE складає 611803,00 грн., внесок громади складає 262202,00 грн., загальна вартість проєкту складає 874005,00 гривень.

Хочеться подякувати представникам DOBRE, які сьогодні присутні за допомогою он-лайн підключення: керівнику програми DOBRE Браяну Кемпел, виконавчому директору в Західному регіоні Дмитру Ковалю, експерту з інституційного розвитку Програма USAID DOBRE Наталії Захарченко та фахівцю з розвитку громад у Західному регіоні - Програмному спеціалісту Марині Дудяк, які організовували для нас онлайн-зустрічі на яких підтримали та повірили в нашу ідею, яку сьогодні ми втілюємо в життя.

Завдяки командній підтримці програми DOBRE, команди науковців Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, доктора фізико-математичних наук, професора, академіка АН ВШ України, заслуженого діяча науки і техніки України, директора інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Олега Ангельського, кандидата фізико-математичних наук, доцента, заступник декана факультету комп’ютерних технологій Валерія Фратовчана та професора, заступника кафедри математичних проблем управління і кібернетики інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Ярослава Дрінь, директора ОЗО «Глибоцький ліцей» Дмитрія Глобака, наша громада сьогодні має чудовий результат, який полягає в підписанні меморандуму про співпрацю з Чернівецьким національним університетом та Глибоцьким ліцеєм, в частині створення малої  IT- академії для старшокласників саме на базі приміщення зали засідання, яке укомплектоване відповідним обладнанням та яке буде виконувати подвійну функцію, як робоче місце депутата ради під час засідання та робоче місце учня під час навчання.

Сподіваємось, що мала IT академія для наших школярів допоможе визначитися з майбутньою професією в ранньому віці і дасть можливість отримати хорошу базу і, можливо, навіть вибрати професію в IT-індустрії. 

Проект реалізовано в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Глибоцька селищна рада територіальної громади є партнером Програми DOBRE у Чернівецькій області.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь