Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Ознайомчий візит на Тернопільщину до колег - по досвід і враження

Дата: 23.11.2021 15:58
Кількість переглядів: 2340

Громадська організація «Простір розвитку громад» в ході реалізації проєкту «Від ідей мешканців до розвитку громади» в рамках проєкту «#Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у програми «#Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (#DOBRE) за підтримки #Агентства США з міжнародного розвитку (#USAID). 22-23 листопада провела ознайомчий візит для представників громадської організації та працівники нашої громади у Вишнівецькій та Ланівецькій громадах Тернопільської області.

Метою візиту було теоретичне та практичне навчання, в частині громадського бюджету, а також обмін досвідом, налагодження комунікації та встановлення партнерства між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями. Ознайомчий візит – це зміцнення можливостей, цікавий діалог та мотивація на нові ініціативи і досягнення.

Корисним для нас був досвід колег двох громад стосовно впровадження громадського бюджету, від початку як вони розпочинали і як на даний час діє реалізація проектів громадського бюджету.

Під час дводенного візиту учасники та учасниці відвідали різні сфери діяльності Вишнівецької та Ланівецької громад.

Подібні зустрічі дають можливість ознайомитися з досвідом колег, почерпнути нові ідеї, бо в кожній громаді є власні напрацювання, властиві тільки їм. Крім того, є можливість порівняти нашу роботу з роботою колег двох громад.

Для представників нашої організації та громади такі ознайомчі заходи особливо цінні. Наша громадська організація ще на початку шляху розвитку, тому для нас дуже важливо дізнатись досвід інших організацій із впровадження суспільно важливих ініціатив, щоб набути практичних навичок, спілкуючись з фаховим експертами, та крокувати до успіху, змінюючи життя в громаді на краще.

Команда організаторів ознайомчого візу до гостинних Вишнівецької та Ланівецької громад висловлює подяку всім учасникам та учасницям, а також активістам, представникам органів місцевого врядування, громадських організацій за чудову можливість почути історії успіху та експертні поради, дізнатися про досвід ефективного впровадження ініціатив для розвитку громади.

Особлива подяка колегам з Тернопільської області, голові ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» - Максиму Черкашину, проектному менеджеру ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» -  Сергію Волохатому та керівнику «Культурний центр Єловицьких» -  Юрію Матевощук!!!

Фінансування візиту здійснювалося ГО «Простір розвитку громад» в рамках проєкту «#Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми #Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (#DOBRE) за підтримки #Агентства США з міжнародного розвитку (#USAID).

Зміст цього матеріалу є одноособовою відповідальністю ГО «Простір розвитку громад» і за жодних обставин не може вважатись таким, що відображає позицію USAID».




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь