Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

#ГОЛОС_ЖІНОК потужно пролунав у Глибоцькій ТГ

Дата: 26.11.2021 11:26
Кількість переглядів: 2692

25 листопада відбувся круглогий стіл #ЄДНАННЯ_ЖІНОК_ЗАРАДИ_РУХУ_ВПЕРЕД.

Захід ініційовано та організовано ГО Центр громадської активності "Синергія" . Майстерно модерувала керівниця Центру, радниця голови Чернівецької ОДА з ґендерних питань Наталя Батракова Nataliya Batrakova . Співорганізатор зустрічі - місцева громада, голова якої Григорій Степанович Ванзуряк Григорій Ванзуряк привітав гостей та учасниць, окреслив особливості ґендерного профілю селищної ради, побажав плідної роботи.

Програма круглого столу була насиченою і різноманітною: доповідь щодо стану реалізації ґендерної політики на національному та регіональному рівнях, презентація результатів політичної участі жінок у виборах 2020, перегляд фільму "Один день із життя кандидатки" тощо.

Надзвичайно позитивно сприйняла аудиторія розповідь спікерки Галини Жук, Галина Жук кандидатки на посаду мера Чернівців у виборах 2020, про свій шлях у передвиборних перегонах. Також хочу щиросердно подякувати всім присутнім за неймовірний фідбек на мою поезію! За те, що поетичні рядки "проти насилля", "за ґендерну рівність", "проти ейджизму" у поєднані із розповіддю про свій шлях у громадській та передвиборній діяльності, відгукнулися слухачам у душі, а в залі - аплодисментами.

Добірне товариство учасниць - громадські діячки, депутатки, старости, керівниці установ і організацій, фахівчині високго рівня галузей освіти, медицини, культури, соціального захисту активно долучалися до обговорення:

- Олена Бадюк - секретар селищної ради - про посади і ґендерні стереотипи, про ейджизм і курси медіаграмотності для жінок віком 50+;

- Олеся Намака - Директорка Глибоцького центру професійного розвитку педпрацівників - про ґендерне виховання у системі освіти та власні інсайти із зустрічі;

- Наталія Будей - староста с. Стерче, багаторічна сільська голова та голова райнного осередку Асоціації органів місцевого самоврядування - про особливості жіночого стилю керівництва, поєднання обов'язків керівниці сільської ради та матері в родині;

- Світлана Пожога - освітянка - про християнські цінності у житті сучасної жінки-діячки;

- Христина Сучеван - лікар-педіатр, завідувачка кабінету охорони материнства-дитинства - про дієві методи профілактики сімейного насилля;

- Ліля Гринчешена - директорка Центру зайнятості - про роботу з жінками уразливих категорій на базі Центру, про прорив у ґендерній політиці військової сфери;

- Ольга Ковальчук - директорка бібліотечної системи громади - про участь бібліотек у проєктній діяльності, про співучасть у підготовці даного заходу.

Загалом всі вирішили скористатися пропозицією Наталії Борисівни створювати в Глибоцькій ТГ громадську жіночу організацію, що буде мати підтримку "Синергії".

Неймовірні позитивні емоції подарував учасницям партнер заходу - найбільший в Україні інтернет-магазин Florium , директор Peter Tonenchuk .

Кожна жінка отримала в подарунок набір із 10 цибулин преміум якості - асорті тюльпанів FLORIDA. Цибулини з Нідерландів з гарантією сортності і якості протягом 3 років! Активні жінки громади пристали на пропозицію нового екологічного флешмобу: висадити квіти у горщики і започаткувати у громаді нову еко-традицію - нести до пам'ятників з нагоди знаменних дат не штучні вінки й корзини, а живі, виплекані дбайливими руками квіти! Тож далі буде!

Ця подія запам'ятається нам невимушеною атмосферою, ґрунтовною інформаційною складовою, доброю кавою і смаколиками від "Синергії", помаранчевими стрічками на підтримку акції "16 днів проти насилля", квітами у цибулинах тощо. Глибоцька ТГ щиро дякує Наталі Борисівні Батраковій за організовану зустріч жінок-лідерок! Якщо захід має позитивне продовження і переріс у нові проєкти, вважаємо його вдалим!           

Співорганізаторка, спікерка заходу Олена Рєпіна


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь