Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Голова Глибоцької ТГ Григорій Ванзуряк взяв участь у заходах Національного тижня читання. 

Дата: 17.12.2021 12:23
Кількість переглядів: 4204

На запрошення головної книгозбірні області - Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка долучився до БібліоБранчу "Скажи, що ти читаєш".

На БібліоБранч було запрошено видатних буковинців, що представляли різні професійні групи: священник греко-католицької церкви о. Володимир Боровий, директор КНП "Міська поліклініка #1" Марія Мельничук, методист Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Олена Пономаренко, доцент кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу ЧТЕІ КНТУ Тетяна Незвещук-Когут, телеведуча каналу "Промінь" Світлана Снітко,  директор з маркетингу і продажів компанії Florium Богдан Хмельницький, відомий Чернівецький блогер Олег Жижиян. Меседж кожного запрошеного гостя апелював до досвіду людей певної професії: що читають можновладці? Блогери? Журналісти? Чи мають час на читання лікарі та бізнесмени? Чи більше за програмні твори читають педагоги та студенти? І чи тільки Біблію читає священник?

Григорій Степанович поділився своїми літературними смаками - Пауло Коельо "Алхімік", мемуари Маргарет Тетчер, Уінстона Черчеля тощо. Та головне, Григорій Степанович поділився досвідом збереження бібліотек у Глибоцькій ТГ: "Не слід економити на  мові, освіті, традиціях. У Глибоцькій громаді не закрито жодної бібліотеки. Бо яким б не був технічний прогрес – книга є вічною. Погана перспектива руйнувати головні принципи розвитку нації. У себе ми провели реорганізацію і створили публічну шкільну бібліотеку. Бібліотекар до обіду у школі і видає підручники. А по обіді - іде у клуб. Туди потім теж ідуть діти за іншою літературою. Так ми залучаємо змалку всіх до читання. Плануємо на базі бібліотек створити коворкінги, молодіжні студії, доступ дітям до інтернету, бо не всі сім’ї можуть дозволити собі це в домашніх умовах". 


Щодо досвіду закриття бібліотек в інших громадах,  Григорій Степанович, як голова Асоціації голів територіальних громад Буковини, зазначив, що в різних громадах є різні практики реорганізації закладів. При скороченні фінансування деякі голови вдаються до крайніх заходів. "Ми готові поділитися досвідом нашої громади за круглим столом із головами ТГ і запропонувати кілька варіантів реорганізації закладів тим головам, які намагаються вижити при скороченні бюджету" - зазначив Григорій Степанович.


Організаторка та модераторка заходу Олена Рєпіна подякувала голові за участь у БібліоБранчі, конструктивні поради, діалог, зазначила, що пишається попередньою співпрацею у підтримці та розвитку галузі культури у Глибоцькій ТГ.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь