Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Актуально. Дещо новеньке в застосунку «Дія»

Дата: 08.02.2022 17:31
Кількість переглядів: 1202

Команда Мінцифри презентувала нові онлайн-послуги під час Diia Summit, який відбувся 8 лютого. Це, зокрема:

  • Зміна місця реєстрації тепер доступна по всій Україні. Без жодних папірців і черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або в застосунку Дія, та отримати підтвердження від власника житла.
  • Шеринг техпаспорта. У декілька кліків ви можете пошерити техпаспорт у застосунку з близькою людиною, яка користується вашим авто. Таким чином, вони матимуть право на користування вашим авто. Заява подається в кілька кліків та обробляється до 10 хвилин.
  • Опитування. Важлива послуга для розвитку електронної демократії в країні. Вона дасть можливість для спілкування держави з українцями, а це своєю чергою принесе цінний зворотний зв’язок. Опитування серед користувачів Дії допоможуть органам влади дізнатися думку суспільства з того чи іншого приводу, а команді – у розробці нових послуг.
  • Автоматичний дозвіл на будівництво. Раніше його можна було отримати на порталі Дія, але чекати на розгляд протягом 10 робочих днів. Відтепер послуга надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.
  • Довідка про несудимість. Це одна з найпопулярніших довідок серед українців. Їх отримують близько 1 млн щороку. Наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Тепер отримати цю довідку можна буде в декілька кліків, не використовуючи послуги посередників.
  • Е-грошова допомога ВПО без зміни даних. Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити теку тих самих паперів – можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі Дія.

«Дія» не зберігає персональних даних користувачів на своїх серверах, а лише відображає для користувача ті дані, які є в державних реєстрах. Тобто застосунок – це своєрідний транзит між держреєстрами та вашим смартфоном. Те, що ви бачите на екрані телефону, – це та інформація, яку має про вас держава.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь