Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Афганістан - моя кривава рана

Дата: 14.02.2022 16:14
Кількість переглядів: 1313

До 33-ї річниці виводу військ з Афганістану сьогодні, 14 лютого, у Глибоцькій селищній раді відбувся круглий стіл приурочений вшануванню воїнів, що пройшли пекло Афганістану та тих, хто звідти не повернувся .

 

Зі вступним словом до воїнів-інтернаціоналістів, а також всіх присутніх у залі, звернувся керуючий справами виконавчого комітету Глибоцької селищної ради І. Лопуляк та голова районної спілки УСВА В.Білічук.

 

На захід також були запрошені начальник (2-го відділу смт Глибока)  Чернівецького РТЦК та СП підполковник О. Григорчук, директор КНП «Глибоцької багатопрофільної лікарні" Глибоцької селищної ради І.Шкробанець, начальник відділу № 4 (смт Глибока) Управління праці та соціального захисту населеня Чернівецької райдержадміністрації С.Лазоренко, начальник відділу обслуговування громадян  № 4  (сервісний центр) головного Управління Пенсійного Фонду України І.Крецу.

Під час звернення до ветеранів, лунали слова подяки воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі. Спікери зазначили, що ветерани є гарним прикладом для молодого покоління, як треба воювати і любити свою землю, захищати її, цінувати кожен прожитий день в мирний час.

 

Після вітального слова кожного із запрошених гостей, круглий стіл відбувався у форматі «питання – відповідь». Зокрема присутніх воїнів-афганців цікавили буденні питання, з котрими їм доводиться стикатися кожного дня:

  • Порядок заміни посвідчення воїна-афганця;
  • Якість надання кваліфікованої медичної допомоги та забезпечення ліками, в разі звернення до лікувальних закладів громади;
  • Можливість здійснення зубопротезування;
  • Оформлення та надання соціальних пільг (на світло, опалення, тощо);
  • Можливість проходження санітарно-курортного лікування воїнами-афганцями;
  • Порядок виходу на пенсію та її оформлення;
  • Перерахунок пенсій працюючим воїнам-афганцям;
  • Загальний та страховий стаж;
  • Надання пенсії по інвалідності та втраті годувальника, тощо.

  

Кожен з відповідальних осіб розширено поінформував ветеранів та запрошував звертатися за консультаціями у відповідні органи влади.

Після основної частини заходу представники Центру культури та дозвілля, а також Централізованої бібліотеки Глибоцької територіальної громади оживили захід віршованим словом, яке розчулило до сліз всіх присутніх.  Чудові музичні композиції подарували воїнам- афганцям Софія Верхоляк та Сергій Куделько.

Наприкінці заходу І.Лопуляк та О.Григорчук нагородили Почесними грамотами та медалями окремих воїнів-інтернаціоналістів за мужність і героїзм, проявлені при виконанні військового обов’язку перед державою та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Зустріч з фронтовими побратимами завершилася покладанням квітів до пам’ятника «Воїнам-афганцям».

Підсумовуючи, варто сказати, що куди б не закинула доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військовий обов’язок, за що заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України, як країни-миротворця.

Давайте ж і ми з вами будемо пам`ятати подвиги учасників бойових дій, ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі.


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь