Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Послуга патронату над дитиною – нова форма офіційного працевлаштування

Дата: 16.02.2022 14:40
Кількість переглядів: 1269

В рамках "Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання Глибоцької селищної ради на 2022-2023 роки", головний спеціаліст служби у справах дітей Глибоцької селищної ради Наталія Шородок взяла участь у засідані клубу для жінок, організованого працівниками Глибоцької районної філії Чернівецького обласного Центру зайнятості.

 

Темою засідання клубу була: «Послуга патронату над дитиною – нова форма офіційного працевлаштування».

Фахівець з профорієнтації Людмила Білоус розповіла безробітним жінкам про новий вид офіційної зайнятості – патронатний вихователь.

Пошук кандидатів у патронатні вихователі здійснюється серед зареєстрованих безробітних. Фахівці служби зайнятості інформують зареєстрованих безробітних про суть та зміст патронату над дитиною та про можливість подання документів як кандидата у патронатні вихователі до служби у справах дітей для первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі.

Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Кандидат у патронатні вихователі має обов'язково пройти спеціальне навчання та укласти договір про умови запровадження патронату (створення сім’ї патронатного вихователя).

Послуги патронатного вихователя оплачуються. Це 5 прожиткових мінімумів. З початку цього року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 2589 гривень.

Юридичними тонкощами створення патронату, проходження навчання кандидатами у патронатні вихователі та іншою важливою інформацією, яка може стати у пригоді бажаючим долучитися до цієї форми сімейного виховання поділилася Наталія Шородок - головний спеціаліст служби у справах дітей Глибоцької селищної ради .


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь