Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Новий кріоциліндр на три тисячі літрів кисню запустили у Глибоцькій лікарні

Дата: 18.02.2022 12:11
Кількість переглядів: 1294

Наявність кріоциліндра, перш за все, попереджає виникнення аварійних ситуацій та нещасних випадків під час використання балонів з киснем.

Відомо, що раніше  пацієнти отримували кисень  із  балонів.  Заправляти та міняти їх – досить дорого. До того ж, це фізично непросто, велике навантаження на працівників, адже кожен балон необхідно від’єднати, завантажити в машину. Тому кріоциліндр значно полегшить  роботу. Глибоцька лікарня уже мала два кріоциліндри, котрі вміщали по 115 літрів кисню кожний. Їх доводилося заправляти мало не через день, а це доволі витратно, пояснює директор КНП «Глибоцька багатьопрофільна лікарня» Іван Шкробанець. Нове ж обладнання більш містке (три тисячі літрів) тож дозволить і забезпечити пацієнтів киснем, і зекономити.

На офіційному введенні в експлуатацію установки, що забезпечує постійну безперебійну подачу кисню, перебували Олег Чорний, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької області, Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк та персонал Глибоцької лікарні.

Вартувало обладнання загалом 5,7 мільйона гривень. Гроші на придбання виділив уряд, також для цих потреб скерували кошти із обласного резервного фонду.

Голова громади Г.Ванзуряк спільно з директором Глибоцької лікарні І. Шкробанцем, директором КНП "ЦПМСД" Глибоцької ТГ Л.Тімофтій в ході зустрічі з очільником обласної сфери охорони здоров’я О.Чорним обговорили нагальні питання заборгованості заробітної плати медикам, проблеми фінансування комунальних послуг іншими громадами колишнього району та необхідність встановлення в лікарні кисневої станції.


Довідково!

 Кріоциліндр — це посудина, виготовлена з нержавіючої сталі, яка заповнюється рідким киснем. Циліндр міститься у сталевому контейнері на коліщатах, що суттєво полегшує переміщення на підлозі киснево-розподільної станції. Цей автономний агрегат захищений екранно-вакуумною ізоляцією та обладнаний запірно-регулюючою арматурою. За допомогою вбудованого обладнання рідкий кисень переходить у газоподібний стан.


ФОТО "Глибокаінфо"

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь