Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

8-мі роковини пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2022 13:06
Кількість переглядів: 1095

День Героїв Небесної Сотні - сумна і світла дата.

20 лютого - пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

 

Цього дня десятки небайдужих громадян зібралися на поминальний молебень в селищі Глибока біля пам’ятника Борцям за волю України.

Під час виступу працівників і аматорів Центру культури та дозвілля всі присутні думками поринули в події восьмирічної давності, коли на Майдані лунали постріли та героїчно гинули невинні люди - Герої Небесної Сотні.

Наш обов’язок перед їхньою пам’яттю – зберегти єдність країни, уникати внутрішніх чвар, вірити в себе! Ми відповідальні перед ними, перед собою та перед нашими дітьми за долю і майбутнє нашої країни – зазначив голова Глибоцької територіальної громади Григорій Ванзуряк.

Після панахиди та спільної молитви, отець Роман, священник Храму Святої Великомучениці Ольги ПЦУ, поділився своїми спогадами про криваві події лютого 2014 року. Він пригадав, що це була справжня Революція гідності, адже тоді люди різного віку, національності та віросповідання пліч-о-пліч стали у проломі за свободу і гідність, за право нашої держави бути повноправним членом єдиної європейської сім’ї, могутньою і незалежною країною. Тож найменше, що сьогодні ми можемо зробити, це не лише пам’ятати, але й розповідати своїм дітям, онукам, тим хто іще не знає про сучасних Героїв, які полягли за свої переконання.

Подвиг Героїв Небесної Сотні надихнув на боротьбу з російською агресією сотні тисяч українців. І ми маємо схилити голови, віддати глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. 

Вічна пам’ять і слава Героям, небесним захисникам України! 

 


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь