Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Як зручніше отримувати пенсію – через пошту чи через банк?

Дата: 06.04.2022 10:23
Кількість переглядів: 806

Для кожного одержувача пенсії завжди актуальне питання - де отримувати виплату - в банку чи на пошті?
Щороку все більше пенсіонерів обирають фінансове обслуговування банківських установ, яке має багато переваг. Це зручність, оперативність, надійність.


Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області зазначає, що зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування. Маючи банківський пенсійний рахунок, пенсіонер може одержати пенсійну виплату в будь-який зручний для себе час у будь-якому відділенні обраного банку по території всієї України або через мережу банкоматів, послуги яких доступні цілодобово. На відміну від «поштових», «банківські» гроші після надходження на рахунок перебувають у постійному доступі для отримання. При цьому можна знімати як всю зараховану суму пенсії, так і її частину.


Маючи пластикову картку, за потреби пенсіонер може доручити отримання пенсійних коштів будь-кому з членів родини без оформлення довіреності, для цього достатньо повідомити отримувачу PIN-код картки. У разі переїзду, від’їзду на лікування або з інших причин не виникає необхідності брати з собою чималу кількість грошових купюр, які можуть загубитися, оскільки на картці всі кошти надійно зберігаються та постійно доступні для отримання через банкомат. Банківською карткою зручно розраховуватись в торговельних та аптечних мережах і здійснювати оплату комунальних платежів без комісійних зборів. А ще при відкритті депозитного рахунку банки зазвичай надають пенсіонерам вищі відсоткові ставки, ніж іншим клієнтам, пропонують послуги, які допомагають заощаджувати. Крім того, власник банківської картки має змогу контролювати витрати і надходження коштів завдяки СМС-повідомленням, які надсилає банк за фактами здійснення таких операцій.


Отож, переваги одержання пенсійних виплат через банки очевидні: це не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і банкам, і пенсіонерам. Головне – правильно підібрати банк, який пропонує оптимальні для клієнта умови обслуговування. Пенсіонер має право у будь-який момент відмовитися від послуг одного банку і скористатися послугами іншого. Право вибору самого способу отримання виплат також завжди залишається за пенсіонером.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь