Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В тяжкі часи нас врятує мужність, згуртованість, милосердя, професіоналізм та розуміння спільної біди.

Дата: 12.04.2022 15:45
Кількість переглядів: 508

Глибоцький центр професійного розвитку педагогічних працівників з початку війни активно залучився до різноманітних викликів, які поставило перед нами сьогодення.



Після того, як до громади почали масово прибувати люди, які втікали від війни, постала нагальна потреба в забезпеченні їх не лише житлом, харчами, одягом, але й психологічною допомогою. Тому був розгорнутий «Пункт психологічної допомоги та підтримки», діяльність якого забезпечують психологи з Карапчівського ліцею, ОЗО "Черепковецький ЗЗСО", ОЗО "Глибоцький ліцей" та ЗДО "Сонечко", Михайлівської філії ОЗО "Глибоцький ліцей".

Важливою стала допомога діткам переселенцям в абстрагуванні від переживань, які їх торкнулися, зміни місця та умов проживання, стресу. Тому, працівники Центру ПРПП, Глибоцького інклюзивно-ресурсного Центру, Глибоцького ЗДО «Сонечко», вчителі-предметники та вчителі початкових класів загальноосвітніх шкіл кожного тижня проводять різноманітні активності в ігровій чи спортивній формі, майстер-класи, тренінги.

 Як зазначають працівники Глибоцького центру професійного розвитку педагогічних працівників, саме у грі діти розкривають світ своїх переживань, тренують психіку. Гра активізує мислення, тримає напоготові нервову систему. Виробляється своєрідний імунітет проти прикрощів і тиску.

Важливо, що до цієї роботи залучаються і самі внутрішньо переміщені особи. Вони допомагають в організації майстер-класів та ігрових активностей, які проводяться 2-3 рази в тиждень, на різноманітних локаціях.

 Надзвичайно допомагає та підтримує роботу з дітьми - Українська греко-католицька церква, котра постійно надає свій парафіяльний будинок для цих потреб.
 
Дякуємо кожному, хто не стоїть осторонь, допомагає та волонтерить, наближає нашу перемогу над спільним ворогом.


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь