Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану може розцінюватися як акт диверсії. 

Дата: 13.04.2022 12:00
Кількість переглядів: 745

Таке рішення прийняли шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України 3 березня 2022 року. Законодавці у статті “Диверсія”, окрім існуючих злочинів, передбачили навмисні підпали сухостою. Відповідальність за злочини, передбачені статтею “Диверсія”, караються від 15 років до довічного ув'язнення.

 

Це пов'язано з тим, що під час воєнного стану витрачаються додаткові сили, засоби та кошти для боротьби з загоряннями. Пожежні дружини, лісова охорона, інші сили та засоби залучають для ліквідації таких пожеж. Надалі фіксація таких порушень може класифікуватися не тільки накладанням штрафу, а й кримінальною відповідальністю. У зв'язку з посушливою погодою, вітром радимо утриматися від такої діяльності.

Фіксувати та накладати штраф за спалювання сухої рослинності у Глибоцькій громаді можуть ДСНС, поліція або екологічна служба.

Що відомо:

  • За спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3060 до 6120 грн для громадян, від 15300 грн до 21420 грн на посадових осіб.
  • За ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6120 до 12 240 гривень.
  • 3 березня 2022 року ВР внесла зміни до ККУ, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема це стосується паліїв сухої трави. Відповідальність за злочини, передбачені ст.113 “Диверсія”, караються від 15 років до довічного ув'язнення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь