Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Пам’ятка для перетину кордону з дитиною

Дата: 18.05.2022 09:52
Кількість переглядів: 296

Служба у справах дітей Глибоцької селищної ради інформує: хто може вивезти дитину за кордон під час війни? Нагадуємо правила перетину кордону для дітей віком до 16 років.

  • Дитину може супроводжувати один із батьків, баба, дід, повнолітній брат, сестра, мачуха, вітчим або інша особа, уповноважена одним з батьків.
  • Для виїзду в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітнього брата, сестри, мачухи, вітчима мають бути наявні документи, що підтверджують сімейні зв’язки супроводжуючої особи з дитиною (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо).
  • Нотаріально посвідчена згода одного з батьків на виїзд дитини за кордон потрібна у випадку виїзду дитини в супроводі особи, яка не є одним із її батьків, бабою, дідом, братом, сестрою, мачухою або вітчимом. Завірити довідку можна в органах опіки та піклування органів місцевого самоврядування.

Звертємо Вашу увагу, що у разі виїзду дитини з одним із батьків, у супроводі уповноважених баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, на них поширюється обов’язок протягом одного робочого дня звернутися до консульської установи України в країні перебування для постановки дитини на тимчасовий консульський облік.


З пам’яткою щодо перетину державного кордону дітьми, особами з інвалідністю та особами, які їх супроводжують, в умовах воєнного та надзвичайного стану можна ознайомитись за наступним посиланням:

https://rada.info/upload/users_files/04417004/33d1088127876b974b25d25a25df9142.pdf
 


Як вивезти дитину за кордон під час війни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь