Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

До уваги суб’єктів декларування: посадові особи місцевого самоврядування, депутати селищної ради, керівники комунальних підприємств!

Дата: 25.05.2022 10:04
Кількість переглядів: 260

  З 01.01.2022р.  розпочався черговий етап декларування.
 


Особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зазначені у ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – суб’єкти декларування), зобов'язані подати  декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація) за минулий рік, шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

 

03.03.2022р. Верховна Рада України прийняла Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», яким відтермінувала строк подання фізичними особами документів, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, на строк до трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи.

У роз’ясненнях №4 від 07.03.2022року НАЗК звертає увагу на те, що щорічну декларацію за 2021 рік суб’єкт декларування має подати протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни. Аналогічне правило застосовується і до інших видів декларацій, якщо обов’язок з їх подання виник у період дії воєнного стану.

Водночас НАЗК надає суб’єктам декларування можливість подавати декларації навіть під час війни, якщо декларант має всю необхідну інформацію, та бажає подати декларацію, то це можливо зробити через персональний кабінет у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Важливо пам’ятати, що безпосередньому поданню декларації може передувати виникнення питань у зв’язку із завершенням терміну дії кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому просимо вас перевірити, що ви без перешкод можете зайти до Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та маєте всю необхідну інформацію для заповнення декларації.

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції для суб’єктів декларування розміщенні роз’яснення щодо заповнення декларацій та інша корисна інформація (  https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/  )

Технічна допомога по роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування +38(044) 200-06-94, e-mail: support@nazk.gov.ua
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь