Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Життя триває і народжується нове життя, попри війну»

Дата: 01.07.2022 20:13
Кількість переглядів: 526

Повномасштабна війна поставила перед усією українською державою та Глибоцькою громадою, в цілому, нові неочікувані виклики.

Кожна людина, котра, втікаючи від війни намагалася знайти собі прихисток не за кордоном, а в Україні переймалася передусім за власну безпеку, безпеку своєї сім’ї, умови проживання та перебування в іншому куточку своєї Батьківщини.

Страшно навіть подумати, що відчували матері при надії. В якому розпачі та стресі вони перебували. Адже, в даному випадку, твоє тіло вже є прихистком іще не народженого малюка.

Варто сказати, що протягом цих важких воєнних місяців, у Глибоцькій лікарні побачили світ вже шестеро малят з числа переселенців, а 10 майбутніх матусь очікують на поповнення.

Саме тому, ініціативним проєктом громадської організації «Простір розвитку громад» зацікавилися майбутні донори та його вдалося реалізувати в такі швидкі терміни.

Важливим є те, що сьогодні, принаймні двом майбутнім матерям з категорії внутрішньо переміщених осіб із Херсонщини та Миколаївщини, котрі планують народжувати в найближчому майбутньому, стане дещо спокійніше. Оскільки, в рамках плідної та постійної співпраці вище згаданої ГО та Глибоцької територіальної громади, швидкими темпами, впродовж трьох попередніх місяців, відбулася реалізація сьогоднішнього проєкту.

Мова йде про створення безпечного та доступного місця для поки що 4 породіль з дітками, шляхом облаштування двох кімнат із сучасним обладнанням та повноцінного санвузла у межах вищезгаданого проєкту під назвою: «Життя триває і народжується нове життя, попри війну».

Як зазначив голова місцевої ГО «Простір розвитку громад» Дмитро Глобак: «Цей проєкт став можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агенство США з міжнародного розвитку (USAID), випускниць Академії Жіночого Лідерства, що реалізовується Українським Жіночим Фондом у межах програми USAID DOBRE, Глибоцької ТГ, котра є партнером цієї програми, що виконується організацією Глобал Ком’юнітіз та фінансується даним Агенством».

Основним фінансовим донором проєкту є Український Жіночий Фонд (250 тис. грн.), Глибоцька селищна рада (більш як 150 тис. грн.) і ПРООН ( близько 16 тис. грн.)

На відкритті кімнат для породіль очільник громади Григорій Ванзуряк спільно з директором КНП «Глибоцька багатопрофільна лікарня Глибоцької селищної ради» Іваном Шкробанцем обговорили можливість в подальшому організації окремої кімнати для індивідуального приготування їжі молодими матусями, адже в цьому приміщенні у них буде можливість залишатися певний час. Паралельно буде відбуватися пошук коштів для облаштування кондиціонерів у даних кімнатах.

Загальна вартість проєкту склала понад 400 тисяч гривень.

Щиро вдячні за ініціативність, фінансування, сприяння та, власне, основну роботу: громадській організації «Простір розвитку громад», менеджерам проєкту - Глобаку Дмитру і Григоренко Світлані, представникам Українського Жіночого Фонду, голові та депутатам селищної ради, працівникам та керівництву Глибоцької лікарні, міжнародним партнерам.

Всім тим, хто долучився до облаштування комфортних, сучасних кімнат для майбутніх крихітних українців змушених народжуватися не на своїй маленькій батьківщині, але у своїй українській державі.

Фото кімнат для майбутніх матусь з малечою:


Фото без опису


Фото без опису


Фото ванної кімнати:

Фото без опису


Фото без опису


Породіллі з числа ВПО:

Фото без опису


Голова ГО "Простір розвитку громад" - Дмитро Глобак.

Фото без опису


Фото без опису


Голова Глибоцької територіальної громади Григорій Ванзуряк та директор КНП "Глибоцька багатопрофільна лікарня Глибоцької селищної ради" - Іван Шкробанець

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь