Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Медики Глибоччини активні у допомозі не лише армії, але й людям, котрі втікають від війни

Дата: 04.07.2022 12:07
Кількість переглядів: 287

Банк ліків та медичних виробів створили працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги Глибоцької селищної ради. Медики підтримують тісний контакт із родинами мобілізованих пацієнтів, і якщо їм щось потрібно на фронті, то намагаються надати необхідне.

Усе необхідне пакують у коробки. Обовязкова складова - це патріотичні малюнками дітей співробітників Центру для підтримання бойового духу наших воїнів.

За словами директорка Центру Лариси Тімофті: «На коробках обов’язково пишемо, що упакування воїни мають повернути нам особисто, тобто, у такий спосіб кажемо їм, щоб вони повернулися живими. Ліки та засоби дезінфекції відправили також у шпиталі Дніпра й Харкова».

Крім цього, у фонд Збройних Сил України працівники ЦПМСД Глибоцької громади вже перерахували 85 тисяч гривень, передають для бійців продукти харчування, перед Великоднем сформували і роздали родинам мобілізованих пацієнтів продуктові набори, а у День захисту дітей взяли участь у благодійному ярмарку, для якого напекли смаколиків та виготовили патріотичні прикраси з бісеру.

Також працівники Центру активно працюють із переселенцями. Їх патронують і лікують. У цьому дуже допомагає соляна кімната, кошти для створення якої свого часу виділило керівництво громади.

Як зазаначає Лариса Тімофті торік кімната стала у пригоді для лікування наслідків коронавірусної інфекції, а на сьогодні допомагає біженцям із зони бойових дій. "До прикладу, після курсу галотерапії у родини переселенців із Маріуполя покращився психоемоційний стан: діти стали краще спати, у матері минув тремор рук тощо".

Джерело: офіційний вепортал Чернівецької ОВА.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь