Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Транскордонна освітня мережа між Ботошанським повітом (Румунія) та Глибоцьким районом (Україна).

Дата: 16.06.2022 13:42
Кількість переглядів: 222

На теренах Глибоччини реалізується проект «Транскордонна освітня мережа між Ботошанським повітом (Румунія) та Глибоцьким районом (Україна), (BEDUN)» 2SOFT/1.1/112. Проект реалізується в рамках Оперативної спільної програми Румунія-Україна 2014-2020, інвестиційний пріоритет 1.1 Інституційне співробітництво у сфері освіти з метою розширення доступу та якості освіти, що фінансується Європейським Союзом через Європейський інструмент сусідства.

Виконавцем проекту є місто Ботошани Ботошанського повіту, а співвиконавцем з української сторони виступає Глибоцька селищна рада. Загальною метою проекту є покращення освітніх послуг та забезпечення особливих умов для дітей та молоді з інвалідністю та іншими особливими освітніми потребами та підтримка служб активної інклюзії для здійснення професійного та соціального розвитку дітей та молоді з двох спеціальних професійно-технічних навчальних закладів в окрузі Ботошани (Румунія) та Глибоцького інклюзивно – ресурсного центру (Україна).

Ботошанська повітова рада, як провідний бенефіціар, організувала 10.05.2022р. Презентаційну конференцію проекту: «Транскордонна освітня мережа між повітом Ботошани (Румунія) та Глибока (Україна), (BEDUN)» 2SOFT/1.1/112.У заході взяли участь представники керівництва Ботошанського повіту та Глибоцької місцевої ради, Регіонального офісу прикордонного співробітництва м.Сучава, Спеціального професійно-технічного училища «Іон Пілат» м.Дорогого, Спеціального професійно-технічного училища «Св. Стеліан» м.Ботошани, Інклюзивно-ресурсного центру для дітей з ООП у смт.Глибока, шкільна інспекція Ботошанського повіту, Головне управління соціальної допомоги та захисту дітей м.Ботошані, а також місцеві ЗМІ.

 

Термін реалізації проекту – 28 місяців, відповідно з 01.01.2020 по 30.06.2022.Загальна вартість проекту – 254 767 євро, з яких безповоротна фінансова допомога Європейського Союзу – 229 217 євро. Бюджет Глибоцької селищної ради становить 100 325 євро (еквівалеент 3210400грн.) , з яких максимальна сума гранту – 90275 євро (еквівалент 2888 800грн.), сума власного внеску – 10 050 євро (еквівалент 321600грн.).

На конференції були представлені конкретні цілі проекту, а також досягнуті результати на сьогоднішній день:

- Будівництво та облаштування «багатофункціонального спортивного майданчика», у СПТУ «Іон Пілат» м.Дорогой;

- Придбання меблів для логотерапевтичних кабінетів у СПТУ «Св. Стеліан» м.Ботошани;

- Капітальний ремонт та облаштування будівлі, в якій працює Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами в селищі  Глибока, а також оснащення високоефективним обладнанням фізіотерапевтичного, психологотерапевничного та логопедичного кабінетів.

За додатковою інформацією звертайтесь до Глибоцької селищної ради (03734-2-43-01), e-mail: hlybokaotg@gmail.com

Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програм


Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь