Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Усиновлення дитини – зареєструватися кандидатом можна онлайн

Дата: 12.09.2022 14:56
Кількість переглядів: 175

Цифровізація соціальної сфери триває і все більше послуг переходить в онлайн задля зручності кожного, хто проживає в Україні. Відтепер можливо подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі не тільки офлайн, а й онлайн на порталі Дія. Про це повідомляє Мінсоцполітики. 

Онлайн-послуга “Усиновлення: реєстрація кандидатом” на порталі надає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи.

«Зараз ми працюємо над цифровізацією сфери усиновлення в Україні. Перший етап - заявку на консультацію щодо усиновлення в Дії - ми успішно пройшли. Тепер робимо наступний крок - запускаємо на порталі Дія подачу заявок для кандидатів в усиновлювачі. Раніше ця послуга була доступною тільки офлайн. Українці, які хочуть усиновити дитину, повинні були збирати багато паперових документів та стояти в чергах. В Дії цю послугу можна буде отримати просто та зручно, без зайвої бюрократії», – зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України.

«Заклад інституційного догляду точно не те місце, де мають зростати діти. Комплекс розроблених послуг з усиновлення – із подання заяви на статус кандидата, що запускаємо сьогодні, та отримання консультації, що представили раніше – допоможуть реалізувати право дітей на родину простіше та легше. Ще працюватимемо над останнім блоком цифровізації послуг по альтернативному сімейному догляду. Тому ще більше дітей та батьків зможуть знайти одне одного», – повідомила ініціаторка проєкту, Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук. (https://www.facebook.com/profile.php?id=100072443376686)

Щоб подати заявку на статус кандидата в усиновлювачі:

  • Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія;
  • Оберіть послугу у списку;
  • Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дітей, яких хотіли би усиновити: сать, вік тощо;
  • Дочекайтеся отримання даних з реєстрів – до 15 хвилин;
  • Продовжіть заповнювати заяву – завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними;
  • Підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.

Послуга є безкоштовною. Подання заявки займає не більше 30 хвилин. Після опрацювання заявки служба у справах дітей перевірить житлові умови заявника та, якщо усе відповідає вимогам до усиновителя, направить на навчання і подальшу реєстрацію кандидата в усиновлювачі.

«Ми зробили процес усиновлення більш простим і менш бюрократизованим, адже кожна українська дитина повинна мати можливість зростати у родині і мати щасливе дитинство. Вже зараз подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі можна онлайн через портал Дія. Це один із важливих кроків у напрямку усиновлення дитини, який робить цю процедуру більш зручною та доступною для кожного українця», - підкреслила соціальну важливість нової цифрової послуги Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Більше інформації за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/22183.html


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь