Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Програма DOBRE творить добрі діла

Дата: 10.09.2022 17:20
Кількість переглядів: 183

Завдяки плідній співпраці Глибоцької територіальної громади та агентства США з міжнародного розвитку USAID, в рамках партнерської програми DOBRE реалізовано проєкт «Облаштування в центральному парку смт.Глибока скеледрому для популяризації здорового способу життя».

Ініціатором створення скеледрому стала Молодіжна рада, яка подала проєкт «Облаштування в центральному парку смт.Глибока скеледрому для популяризації здорового способу життя».

Спершу провели аналіз стану організації молодіжної політики у громаді. Наступним кроком було проведено опитування з потреб молоді Глибоцької громади. У  опитуванні взяли участь 256 респондентів за віковими категоріями та населеними пунктами громади, що становить 10% від усієї молоді громади.

На засіданні робочої групи молодіжної ради, враховуючи результати опитування було визначено три пріоритетні ідеї.

Молодіжною командою було запропоновано та оприлюднено 24.05.2021 року на офіційному вайбер - каналі громади Громада To/Day для голосування три пріоритетні потреби та напрямки розвитку молоді нашої громади: 1. Скейт-Парк. 2. Вуличний кінотеатр. 3. Мотузковий парк та скеледром. У голосуванні взяло участь 1852 мешканця громади.

Беручи до уваги ідею працівників та вихованців Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді та членів туристського спортивного клубу «Меридіан» улаштування мотузкового парку та скеледрому. Це додасть неабиякої туристичної привабливості Глибоцькій територіальній громаді. Адже в районах Чернівецької області подібних немає. Депутати Глибоцької селищної ради підтримали ініціативу молоді та виділили кошти на співфінансування проєкту. Була виготовлена проєктно-кошторисна документація на два об’єкти, придбано якісне альпіністське спорядження для забезпечення безпеки відвідувачів атракціонів.

         Спорудження скеледрому здійснювали фахівці-підприємці з Чернівців Андрій Березнюк та Іван Кисилиця. При цьому без ніякої шкоди природному середовищу. Були і певні труднощі у зведенні. Але дієву допомогу в його улаштуванні надали селищний голова Григорій Ванзуряк, член туристського спортивного клубу «Меридіан» Іван Креклевець, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради Юрій Чубрей, підприємець Віталій Федоряк, працівники центру туризму.

Задум повністю втілити не вдалось через ескалацію військових дій. Але на скеледромі висотою близько 9 метрів вже безкоштовно займаються вихованці гуртків Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Скелелази одночасно тренуються на трьох дистанціях-маршрутах. Особливо тут гамірно у вихідні дні, коли робота у закладі позашкільної освіти активізується. Скелелазіння – формує фізичну силу, витривалість, силу волі, здоровий спосіб життя.

Віримо, що спільними зусиллями улаштуємо і мотузковий парк у Глибоці. І він також буде заповнений відвідувачами.

Щира подяка куратору програми DOBRE Марині Дудяк, працівникам Глибоцької селищної ради, тодішньому голові Молодіжної ради при Глибоцькій селищній раді Віталію Мостовому, директору Глибоцького ЦТКСЕУМ Анатолію Дудці та всім людям, які долучились до спорудження скеледрому. Адже завдання – плекати здорову націю!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь