Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Секретар селищної ради виступила з доповіддю на щорічній науковій конференції «Муніципальні читання ім. Антона Кохановського»

Дата: 29.09.2022 11:00
Кількість переглядів: 647

Нещодавно відбулася щорічна IX міжнародна наукова конференція «Муніципальні читання ім. Антона Кохановського».

Цьогоріч конференція об`єднала науковців, експертів, представників органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства з України, Польщі, Республіки Молдови, Румунії, Білорусі, Сполучених  Штатів Америки.

Метою конференції було фахове обговорення актуальних питань місцевого самоврядуванням та муніципального управління, пов’язаних із розвитком взаємодії влади та інститутів громадянського суспільства, міжмуніципальним та міжрегіональним співробітництвом, реалізацією повноважень та компетенцій місцевого самоврядування в умовах викликів національній та глобальній безпеці, обмін інноваційним досвідом та кращими практиками розвитку територіальних громад у контексті євроінтеграційних процесів.

 

Виступити з доповіддю про роль органів місцевого самоврядування у воєнний період на прикладі Глибоцької територіальної громади запросили секретаря Глибоцької селищної ради - Олену Бадюк.

Пані Олена, під час доповіді розповіла слухачам про основні аспекти у роботі громади та селищної ради зокрема, на які довелося звернути першочергову увагу з початком повномасштабної війни. Зокрема, про сприяння роботі військкомату, розселенні та харчуванні внутрішньо переміщених осіб (1278 осіб перебувало в громаді в період з лютого по вересень), видачі довідки ВПО працівниками ЦНАПу селищної ради, ремонту приміщення для розміщення переселенців (за сприяння громадських організацій, міжнародних донорів, керівництва лікарні), наданні гуманітарної допомоги військовим (за сприяння місцевих підприємців та жителів 107 авто завантажених, харчами, одягом, медикаментами, елементарною військовою амуніцією, маскувальними сітками було передано для користування ЗСУ), встановлено 8 систем оповіщення  - сирен (за сприяння румунського міста-побратима П’ятра-Нямц). Також було реалізовано кілька швидких проєктів,  наприклад: «Життя триває та народжується нове життя» розрахованого на облаштування кімнат для переселених матерів з новонародженими дітьми (за сприяння ГО «Простір розвитку громад», Українського жіночого Фонду та ПРООН), або висадження Саду Перемоги в с. Опришени (за сприяння та участі «Просвіти» Буковини, місцевих підприємців, старостатів громади та ВПО).

За підтримки селищного голови та депутатів було виділено 2 млн 455 тис. грн. для облаштування бомбосховищ, харчування і місць проживання переселенців, потреб прикордонного загону та Чернівецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Велика подяка організаторам за увагу до ключових питань розвитку місцевого самоврядування  -  Чернівецькому регіональному центру підвищення кваліфікації, Кафедрі політології та державного управління Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Чернівецькій обласній раді,  Чернівецькій міській раді, Представництву Фонду Ганса Зайделя в Україні.


Ознайомитись з виступом можна перейшовши по посиланню:

http://buk-visnyk.cv.ua/misceve-samovryaduvannya/2246/

https://rada.info/upload/users_files/04417004/8e339a21d73315f96df5fb6d16d6ea16.docx


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь