Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Готуймося! Як підготувати індивідуальний будинок до опалювального сезону?

Дата: 18.10.2022 16:04
Кількість переглядів: 176

Проходження опалювального періоду 2022-2023 років напряму залежить від послідовних та скоординованих дій центральної і місцевої влади та всіх громадян.

Враховуючи актуальність питання, а також з метою об’єднання спільних зусиль, Міністерство розвитку громад та територій України продовжує комунікаційну кампанію «Готуймося!» #ЗимаБлизько, спрямовану на підвищення обізнаності громадян щодо побутової термомодернізації.

Адже одним із важливих заходів підготовки є проведення побутової термомодернізації власниками квартир та індивідуальних будинків. Саме первинні заходи дозволять зменшити втрати теплової енергії та створити оптимальний мікроклімат в оселях.

Так, щоб підготувати індивідуальний будинок до опалювального сезону, рекомендовано дотримуватися таких порад:

  •  Зменшіть тепловтрати. Проведіть профілактику метало пластикових вікон, ущільніть вікна та двері. Визначте одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації.
  •  Розгляньте можливість встановлення додаткових джерел тепла. Наприклад, твердопаливний котел. Підготуйте пічне опалення до опалювального сезону, якщо воно є.
  • Запасіться твердим паливом, електрогенератором та пальним для нього. Закупіть запас палива, вугілля дрова, палети тощо. Самостійно або разом із сусідами купіть електрогенератор та пальне для нього.
  •  Підготуйте батареї. Відсуньте меблі від батарей, зберіть штори, зніміть декоровані панелі. Наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями.
  •  Об’єднайте домогосподарства. Підготуйте план, домовтеся з родичами, сусідами, друзями про спільні дії на випадок надзвичайної ситуації. Об’єднайтеся, щоби обігрітися!

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь