Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Заяву на шлюб просто із дому можна подати на порталі Дія

Дата: 30.11.2022 11:47
Кількість переглядів: 180

Для того, аби подати заяву про шлюб, майбутнім молодятам невдовзі не доведеться ходити до відділу ДРАЦС, заповнювати паперові документи, приносити квитанції з банку про сплату державного мита. Подати заяву на одруження можна буде просто не виходячи з дому – на порталі Дія стартує бета-тестування відповідної послуги.

«Раніше, щоб подати заяву про шлюб, необхідно було йти до відділу ДРАЦС, заповнювати папери, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора, сплачувати держмито в банку і знову повертатися до установи з квитанцією. Чи не краще закоханим цей час використати з користю для організації свого весілля мрії? Саме тому ми запускаємо бета-тест послуги з онлайн-подання заяви на шлюб. Відтепер усе це займатиме не більше 10-15 хвилин. При цьому не потрібно буде нікуди йти, робити сканкопії документів і витрачати час на огляд залу», – розповідає заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Долучитися до бета-тесту послуги можуть українці, котрі:

  • досягли 18 років;
  • мають електронний підпис.

Зареєструватися на бета-тест можна за посиланням: team.diia.gov.ua

Зверніть увагу: зробити це можна тільки парою: наречений та наречена. Під час тестування ваша заява про шлюб проходить реальну реєстрацію. Тож, вже після тестування заява потрапляє до реєстру.

При поданні заяви про шлюб на порталі Дія одразу можна буде обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія, а також додаткові послуги, які супроводжують захід.

Послуга реалізується Міністерством юстиції України спільно з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки U4DigitalIUA.


Обрати місце і час для шлюбної церемонії за 10 хвилин: нові послуги у Дії |  Інформатор Кривий Ріг


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь