Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Транскордонна освітня мережа між Ботошанським повітом (Румунія) та Глибоччиною (Україна) - Бедун

Дата: 06.12.2022 16:15
Кількість переглядів: 246

Глибоцька селищна рада реалізує проект «Транскордонна освітня мережа між Ботошанським повітом (Румунія) та Глибоцьким районом (Україна), (BEDUN)» 2SOFT/1.1/112.

Згідно із затверджених графіків, проведено ще 2 навчальних семінари з обміну кращими практиками , з них 18.10.2022р. у Румунії, та 24.11.2022р. у форматі онлайн конференції в Україні.

Ботошанська повітова рада, як провідний бенефіціар, організувала 18.10.2022р. конференцію з обміну досвідом у
Спеціальній професійній школі Сфантул Стеліан у м.Ботошани, Румунія. У заході взяли участь представники Глибоцької селищної ради, спеціалісти Глибоцького Інклюзивно-ресурсного центру, спеціалісти Спеціального професійно-технічного училища «Іон Пілат» м.Дорогой, вихованці та працівники Спеціальної професійної школи «Сфантул Стеліан» м.Ботошани. Освітні проекти: «Психофізичний розвиток через музику та рух», «Шкільні презентації», «Презентації позакласних заходів», «Послідовність специфічних терапевтичних заходів з освітньою
підтримкою», «Стимуляція спілкування в театрі з маріонетками», «Психологічна оцінка». «та навчання за допомогою навчальних програмних засобів».

В свою чергу Глибоцька селищна рада 24.11.2022р. провела семінар з обміну кращими практиками онлайн у форматі ZOOM на базі Інклюзивно-ресурсного центру Глибоччини, в якому взяли участь представники двох професійних шкіл з Румунії, а також інклюзивні вчителі з інших шкіл Глибоччини .

На семінарі представлена робота логопеда Глибоцького ІРЦ, в ході якого логопед розповів про основні методи іформативної роботи з дітьми з порушенням мовлення, показано відео-фрагменти занять. Також ключовою темою навчального тренінгу була співпраця Інклюзивно-ресурсного центру з усіма іншими закладами освіти Глибоччини.

Презентація на тему «Робота ассистента вчителя в інклюзивному класі, спільна робота з вчителями та співпраця з ІРЦ» розкрита на основі роботи ассистента вчителя Кам’янецького ліцею, де навчається найбільше дітей з ООП. Співпраця ІРЦ із ліцеєм дає змогу більш якісного підходу до розроблення ІПР, а також організації інклюзивного освітнього середовища, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг, консультування педагогічного персоналу, підготовки індивідуальних освітніх траєкторій, модифікації/адаптації освітніх програм.

Дана діяльність створила передумови для змін досвіду та передачі передового досвіду між 17 викладачами з обох боків кордону щодо розвитку навичок впровадження сучасних стратегій та ефективної мотивації та співпраці в діяльності з дітьми з особливими освітніми потребами.

За додатковою інформацією звертайтесь до Глибоцької селищної ради (03734-2-43-01), e-mail: hlybokaotg@gmail.com


Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.


Фото без опису 


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь