Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Україна ініціювала процес виключення росії з Організації Об'єднаних Націй

Дата: 03.01.2023 09:39
Кількість переглядів: 171

Україна закликала держави-члени Організації Об'єднаних Націй відновити застосування свого Статуту у питанні легітимності перебування російської федерації в організації, позбавити рф статусу постійного члена Радбезу ООН та виключити її з ООН у цілому.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

Також в ній вказується: «російська федерація ніколи не проходила правомірної процедури набуття членства і займає місце СРСР в Раді Безпеки ООН незаконно. З юридичної та політичної точок зору може бути лише один висновок: Росія — узурпатор місця Радянського Союзу в Радбезі ООН».

«Настав час обговорити роль рф у демократичному світі. За кожну бомбу, ракету, смерть, енергетичний терор. Я звертаюся до світової дипломатичної команди з проханням виключити рф зі статусу постійного члена ООН та ЮНЕСКО, аби відновити безпеку та мир у Європейському Союзі та за його межами», – сказав Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Через російське повномасштабне вторгнення та агресивну політику москви дії росії дискредитують і руйнують всю систему ООН. Саме тому питання долі рф в ООН має вирішуватися в загальному контексті її відповідальності за грубі порушення норм та принципів міжнародного права. А також за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид в Україні.

Нагадаємо, МКІП зверталося до ЮНЕСКО про виключення рф з організації, адже росія свідомо і системно знищує українську культурну та історичну спадщину, так само як і соціальну інфраструктуру. Виключення росії з ЮНЕСКО офіційно задекларувало б порушення міжнародного права країною-агресором. У такому випадку рф втратила б можливість міжнародного культурного співробітництва.

Раніше ЮНЕСКО відмовилось виключати рф з організації, аргументуючи це тим, що всі держави мають право на членство в ЮНЕСКО і можуть бути позбавлені його, тільки у разі виключення з ООН.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь