Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Керуючи транспортним засобом, необхідно бути уважними

Дата: 03.01.2023 15:39
Кількість переглядів: 270

Прокурорами Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням також у кримінальних провадженнях про вчинення злочинів у сфері порушення правил дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, зокрема, і під час яких потерпілим спричинено тяжкі тілесні ушкодження або наступила смерть людей.


Так, ще 18 листопада 2020 року приблизно о 10 год 40 хв обвинувачений, керуючи автомобілем «Opel Astra», рухався по автодорозі поза межами населеного пункту зі сторони с. Чагор в напрямку м. Чернівці, не врахувавши
дорожньої обстановки, проявивши самопевність і неуважність до дорожньої обстановки, неправильно застосувавши прийоми керування транспортним засобом, здійснив виїзд керованого ним автомобіля вліво на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із зустрічним автомобілем марки «Mersedes - Benz Vito», водій якого, після удару, втратив керування автомобілем, внаслідок чого виїхав на зустрічну смугу руху, де відбулося зіткнення із автомобілем «ВАЗ-21012». Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди водій останнього автомобіля отримав тяжкі тілесні ушкодження, як такі, що небезпечні для життя.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав та пояснював суду, що виїзд на зустрічну смугу руху він не здійснював, рухався по своїй смузі руху, після зіткнення у його автомобіля заклинило колесо, тому він
зупинився на узбіччі дороги. Вказував, що саме водій іншого автомобіля порушив правила дорожнього руху, що призвело до вказаної дорожньо-транспортної пригоди.

Однак, прокурором у судовому засіданні повністю доведено вину обвинуваченого зібраними доказами та 13 липня 2022 року Глибоцьким районним судом його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначено покарання відповідно до закону і стягнуто відповідні кошти як на користь потерпілого, так і на користь держави.

Тому, щоб уникнути дорожньо-транспортних пригод, необхідно бути уважними та суворо дотримуватися правил дорожнього руху.

Ігор Димчук
Начальник Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури

Штраф за їзду в нетверезому стані 2021 в Україні: покарання водіїв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь